Suprugov nestanak nema veze sa mojim bratom

 Suprugov nestanak nema veze sa mojim bratom

Foto: Privatna arhiva

Za prvih devet mjeseci u Crnoj Gori je prijavljen nestanak 83 lica, od kojih je 77 pronađeno. Ovo su zvanični podaci Uprave policije. Među šest lica koja se vode kao nestali je i Baranin Adis Spahić (33), za kojim potraga traje oko 20 dana.

Iznenadni nestanak Adisa Spahića, mirnog, porodičnog čovjeka i vrijednog preduzetnika, veoma je misteriozan. U jednom od pravaca njegovog pronalaženja istražitelji su došli do saznanja da se istog dana, 14. oktobra gubi trag i Spahićevom šuri Damiru Hodžiću (23). Međutim, Hodžićev nestanak nije prijavljen. Portal Bar saznaje da se Spahić telefonom čuo sa suprugom posljednji put 14. oktobra, oko podne, kada joj je rekao da „poslom ide za Podgoricu“. Tri dana kasnije njegov nestanak porodica je prijavila policiji. Adis Spahić je posljednji put lociran preko signala mobilnog telefona na mostu Union Bridge u Podgorici, 14. oktobra oko 15 sati, a prethodno i u Spužu, preko video nadzora, dok se vozio automobilom audi A4, nikšićkih registracija NK BU176. 

„U međuvremenu nemam nikakvu informaciju. Neki mediji su zloupotrijebili moju izjavu što je dodatno otežalo tešku porodičnu situaciju. Nestanak mog muža nema veze sa mojim bratom“, kazala nam je Spahićeva supruga.

Iz policije su potvrdili da Hodžićev nestanak za sada nije prijavljen. O nestanku Hodžića, pak, pišu beogradski mediji. Naime, Spahiću i Hodžiću u isto vrijeme se gubi trag kada i Lazaru Vukićeviću (30) koji je nestao 14. oktobra na Banovom brdu. Prije nestanka Vukićević se telefonom čuo upravo sa Hodžićem. Beogradska policija ne isključuje mogućnost da je Hodžić bio „mamac“ za Vukićevića. Otvoreno je pitanje da li je Hodžić bio Spahićev saputnik na putovanju u kome se ovom Baraninu za sada gubi svaki trag.

Prema pisanju Večernjih novosti, koje se pozivaju na srpske oparativce, pretpostavka je da su sva trojica oteta, a da iza njihovog nestanka stoji kriminalna grupa iz Beograda, bliska kavačkom klanu. Operativci srpske policije raspolažu indicijama da je iz Crne Gore signalizirano kada u Beograd stiže Hodžić, navodno pripadnik barskog kriminalnog klana čiji je vođa do jula bio Alan Kožar, koji je ubijen na Kipru. Od ranije je poznato da je ovaj barski klan blizak škaljarskom. Za sada nema zvanične informacije da li je na nekom od graničnih prelaza između Crne Gore i Srbije evidentiran prelazak Adisa Spahića i Damira Hodžića. Saznajemo da nije pronađen ni automobil audi A4, nikšićkih registracija NK BU176 kojim se Spahić 14. oktobra uputio iz Bara ka Podgorici. 

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još