Strože mjere u Baru i narednih sedam dana, za sada bez totalnog zaključavanja

 Strože mjere u Baru i narednih sedam dana, za sada bez totalnog zaključavanja

Mjere koje su u najvećoj primorskoj opštini važile proteklih 14 dana, važiće do kraja mjeseca, s obzirom na to da je Bar i dalje u „crvenoj“ zoni. Nove mjere donešene su za opštine Šavnik, Berane i Herceg Novi, rečeno je na konferenciji za novinare, u okviru koje su se javnosti obratili direktorica Kliničkog centra Ljiljana Radulović, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i epidemiološkinja Marija Božović.

Epidemiološkinja Marija Božović je, komentarišući trenutnu epidemiološku situaciju, kazala da je trenutno aktivno 7908 slučajeva i napomenula da je 1857 građana vakcinisano prvom, a 1072 drugom dozom vakcina.

Za vakcinaciju se do sada prijavilo 61824 građana, podsjetivši na načine na koje je moguće prijavljivanje.

„Registrovan je blagi pad broja obolejlih, šo je dokaz da se mjere poštuju i nadamo se da će se takva praksa i dalje nastaviti i da ćemo kroz par nedelja imati još bolju epidemiološku situaciju. Manji je i prosječni broj novooboljelih nego u prethodne tri sedmice. Ukupan broj umrlih zabrinjava“, kazala je Božović, istakavši da je to posljedica povećanog broja novooboljelih u proteklih nekoliko sedmica.

„Razlog tome je i cirkulacija novog soja, koji se brže i lakše širi“, istakla je.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još