Stranke nisu odgovorile na dopis Krivokapića: Prvo sastanak, pa odgovor na pismo

 Stranke nisu odgovorile na dopis Krivokapića: Prvo sastanak, pa odgovor na pismo

Foto: RTCG

Nijedna stranka nije odgovorila na dopis mandatara za sastav vlade Zdravka Krivokapića šefovima poslaničkih klubova parlamentarne većine da formiraju radnu grupu, koja bi predložila odgovarajuće kadrove „po dubini”, već će se, po svoj prilici, o tome razgovarati sa samim Krivokapićem.

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković rekao je Danu da odgovora neće biti, jer je planiran sastanak s mandatarom.

“Nećemo ništa odgovarati pošto u ponedjeljak imamo sastanak s mandatarom”, saopštio je Joković.

Dan nezvanično saznaje iz Građanskog pokreta URA, okosnice ovog saveza, da zasad neće ništa odgovarati.

Čelnik kluba DF-a Slaven Radunović je rekao je Danu da povodom ovog pitanja kontaktiraju šefa Kluba poslanika koalicije Crno na bijelo Miloša Konatara. Iz Demokratske Crne Gore kazali su da povodom pisma mandatara zasad neće ništa komentarisati.

Ranije su šefovi poslaničkih klubova parlamentarne većine poslali pismo mandataru Krivokapiću u kojem traže od njega da precizno izvrši raspodjelu „po dubini”, odnosno da se postigne pisani sporazum po kojem bi svakoj stranci na osnovu broja poslanika pripao odgovarajući procenat kadrova.

Krivokapić je u odgovoru ukazao kako smatra da bi ministri trebalo da biraju svoje saradnike. Preporučio je da prilikom predlaganja potencijalnih kadrovskih rješenja „vodite računa o njihovoj kompetentnosti i stručnosti, kao i činjenici da je izbor kvalitetniji i pravedniji ukoliko više kandidata konkuriše na jedno mjesto”. Takođe, mandatar je pozvao šefove poslaničkih klubova većine da formiraju radnu grupu koja bi predložila odgovarajuće kadrove „po dubini”. U pismu tvrdi da bi djelovanjem takve radne grupe kreirali skup kadrova koje bi imali na raspolaganju kao stručnjake koji bi doprinijeli radu nove administracije.

Istakao je da ga zabrinjava činjenica da je dopisom ostavljena mogućnost ponovnog pomjeranja sjednice parlamenta, te da ne želi da za to misli da „predstavlja ne samo neki pokušaj pritiska, već uz određene inpute i jednu dozu neozbiljnosti u pristupu”.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja