Stiglo još 2.000 ruskih vakcina iz Srbije

 Stiglo još 2.000 ruskih vakcina iz Srbije

U Crnu Goru je jutros stigao drugi kontingent od 2.000 doza ruskih vakcina Sputnjik V. Riječ je o donaciji Srbije našoj zemlji.

Vakcine su, kako je objavljeno na Tviter nalogu Vlade Crne Gore, dočekali ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i državni sekretar Borko Bajić.

„Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i državni sekretar Borko Bajić jutros su na podgoričkom aerodromu dočekali drugi kontingent od 2.000 doza Sputnjik V vakcine protiv koronavirusa iz donacije Srbije Crnoj Gori“, saopšili su iz Vlade.

„Vakcine predstavljaju drugu dozu kojom ćemo već u četvrtak započet revakcinaciju štićenika u Domu za stare u Risnu, istim onim redom kako smo i započeli vakcinaciju sa prvom dozom ove vakcine kada je stigla iz države Srbije“, kazala je Borovinić Bojović.

Ministarka se još jednom zahvalila Srbiji na donaciji.

„Pozivam naše građane da se slobodno vakcinišu i da ne zaborave na poštovanje mjera. Koliko god da su stroge neće moći da daju rezultate ukoliko ih građani ne budu poštovali“, navela je Borovinić Bojović.

Podsjećamo, u Podgorici je juče na četiri punkta počela vakcinacija starijih od 80 godina.

Borovinić Bojović je kazala da očekuje da u Podgorici vakcinacija tih osoba bude završena do srijede. Ona je objasnila da će vakcinacija te kategorije stanovništva u narednih nekoliko dana početi i u ostalim gradovima.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još