Šta je doživio bračni par iz Bara kada je na njihovo vozilo u tunelu Sozina pao komad betona

 Šta je doživio bračni par iz Bara kada je na njihovo vozilo u tunelu Sozina pao komad betona

Prolazak kroz tunel Sozina za bračni par iz Bara S.K. i M.K. predstavlja svojevrsnu traumu nakon što su ljetos doživjeli nezgodu kada je na njihovo vozilo u pokretu pao komad betona na limeni dio automobila marke Škoda Fabia.  Za Portal Bar, njihov advokat Željko Šupljeglav kaže da supružnici nisu zadobili tjelesne povrede, ali od šoka još se oporavljaju. U djeliću sekunde su izbjegli da betonska ploča padne na šoferšajbnu zbog čega bi posledice vjerovatno bile mnogo teže.

Na vozilu je nanijeta materijalna šteta. Za materijalnu štetu bračani par je od preduzeća „Monteput“  i „Lovćen“ osiguranja dobio  odštetu, ali šest mjeseci nakon nezgode nije im isplaćena naknada za nematrijalnu štetu.

Zahtjevi za isplatu nematerijalne štete  uz kompletnu dokumentaciju su poslati i „Monteputu“ i „Lovćen“ osiguranju. Ukoliko uskoro ne bude naknada po tom osnovu isplaćena, pravdu će, navodi advokat  Šupljeglav,  tražiti  na sudu.

  – Bračni par iz Bara doživio je nezgodu u tunelu “Sozina“,  28.juna  oko 11:15 časova, kada se sa stropa tunela odvalio komad betona, koji je udario u vozilo, marke Škoda Fabia, reg oznake BR CH 590, kojim je upravljao S. K. Njegova supruga bila je na mjestu suvozača. Početkom jula  obavjestio sam „Monteput“ o nezgodi i šteti, kaže advokat Željko Šupljeglav dodajući da je posebno ukazao  na činjenicu da od ranije oboje imaju značajne zdravstvene probleme.

 Advokat je ovom preduzeću dostavio kompletnu  dokumentaciju na osnovu koje traži od „Monteputa“ da isplati  materijalnu i nematerijalnu štetu .

Moje stranke, ističe advokat, nijednom svojom radnjom nisu doprinijele nastanku i visini štete.

– „Lovćen osiguranje“ AD nas je obavijestilo da je šteta na vozilu obračanta u iznosu od    923.90 eura   za  isplatu  je    831.51 eura  umanjena shodno ugovorenoj frasizi po polisi  ODG 001035 Monteputa. To znači  da preostalu  obavezu  shodno franšizi od 10% po polisi u iznosu od  92.39 eura platiti Monteput. Naknada za materijalnu štetu je mojim klijentima isplaćena, ali

naknadu nematerijalne štete,  osiguranje i Monteput  odbijaju da plate, navodeći „odnos sa ugovaračem nas ne interesuje“. Iznos po tom osnovu ni do danas nije isplaćen, kaže Šupljeglav naglašavajući da nisu pokazali ni trunku sluha.

Prema riječima advokata Šupljeglava, Lovćen osiguranje nije  uvažilo predlog naknade nematerijalne štete. Takođe,  Lovćen osiguranju, advokat je dostavio  medicinsku dokumentaciju njegovih klijenata, bračnog para iz Bara koji je ljetos doživio nezgodu u tunelu Sozina.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja