Spasimo Željkov život – Za liječenje našeg mladog sugrađanina neophodno 100 hiljada eura

 Spasimo Željkov život – Za liječenje našeg mladog sugrađanina neophodno 100 hiljada eura

Naš mladi sugrađanin, dvadesetosmogodišnji Željko Ćurčin, trenutno se nalazi u Klinici Gomelj, u Minsku, gdje se vrši predtransplataciono ispitivanje za transplantaciju bubrega. Analize su pokazale da je mladi Baranin u svakom pogledu zdrav i da se operacija može obaviti čim se organ nađe. Ipak, u tom trenutku Željko Ćurčin mora bjeloruskoj klinici odmah uplatiti 100 hiljada eura, a uprkos apelima i brojnim humanitarnim akcijama, taj iznos još nije sakupljen. Zato koordinator akcije na terenu i administrator Humanitarne FB grupe „Spasimo Željkov život“ Božidar Nikolić Čarli moli sve ljude dobre volje da uplate novac za Željkovo liječenje.

„Razgovarao sam juče sa Željkovom majkom. Analize su pokazale da je Željko u svakom pogledu zdrav i da ima krvnu grupu da se može transplantirati bubreg koji se može svakog časa naći! Oni za dva dana dolaze u Bar. Ljekari kažu da bubreg mogu da nađu sjutra, za 7 dana, za 15 ili mjesec dana, kada će Željko ponovo morati da ide za Gomelj. Kada ga pozovu i kažu da su mu našli bubreg, tog donatora koji je klinički mrtav, drže u životu na aparatima dok Željko u najbržem mogućem roku za 24 sata ne dođe u Gomelj. U tom slučaju Željko mora uplatiti 100 hiljada eura ili gubi bubreg. A onda mora čekati sledeći da se nađe“, saopštio je Nikolić.

On ističe da svaki dan dragocjen i poziva sve ljude dobre volje kojij su u mogućnosti da požure kako bi se sakupila potrebna suma.

„Budimo brži od pronalaska bubrega! Kako sada stvari stoje odakle da uplati kada za dva mjeseca od kako je akcija pokrenuta nije sakupljeno ni trećina od 100 hiljada!? Zato vas molim humani ljudi širom svijeta gdje god da vidite kutiju sa Željkovom fotografijom ubacite prilog jer svaki cent je dragocjen! Organizacioni tim i sve Koordinatore na terenu od Bara do Igala i od mora do Pljevalja shvatite ozbiljnost ove akcije i maksimalno se angažujte da postavite svuda gdje to može (a može svuda ako se zamoli) da se postave kutije! Molim vlasnike velikih privatnih kompanija koji još nijesu uzeli učešće u ovoj akciji da se uključe u istu i pomognu da se sakupi novac za trasplataciju bubrega našem Željku“, zaključuje Nikolić.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još