Sniježne padavine očekuju se i u Baru, radnici Puteva biće na terenu od jutarnjih časova

 Sniježne padavine očekuju se i u Baru, radnici Puteva biće na terenu od jutarnjih časova

Radna jedinica Putevi DOO Komunalnih djelatnosti sjutra će, u toku jutarnjih sati, izvršiti obilazak opštinskih puteva i posipanje soli na djelovima puteva gdje zbog niskih temperatura može doći do pojave poledice na dijelu kolovoza. Iz DOO Komunalne djelatnosti podsjećaju građane da su za dane vikenda najavljene vremenske neprilike koje će karakterisati niske temperature i sniježne padavine.

„Aktivnosti na poslovima čišćenja sniježnih nanosa organizovali smo na punktovima u Virpazaru,Mrkojevićima i Baru za grad i prigradska naselja. Čišćenju snijega na području Ostrosa i Šestana možemo pristupiti po prolasku snjegočistača Crnagoraputa iz razloga što je putni pravac Bar-Ostros-Virpazar regionalni put i zona odgovornosti ovog privrednog Društva.Takođe i putni pravac Bar-Sutorman-Virpazar je u zoni odgovornosti Crnagoraputa i po završenom poslu od ovog Društva možemo pristupiti čišćenju snijega na pristupnim putevima.U slučaju potrebe izvršićemo i angažovanje dodatne mehanizacije privatnih Društava u cilju obezbjeđivanja prohodnosti na Opštinskim putevima a troškove po ovom osnovu snosiće naše Društvo“, saopšteno je.

Iz DOO Komunalne djelatnosti Bar apeluju na građane koji upravljaju motornim vozilima da prilagode vožnju uslovima na putevima, posebno na djelovima puta gdje dolazi do izlivanja atmosferskih voda duž dijela saobraćajnice i gdje zbog niskih temperatura dolazi do stvaranja poledice.

foto: jedro.me

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još