Slučaj Abu Dabi fond: Tužilaštvo nije odredilo zadržavanje

 Slučaj Abu Dabi fond: Tužilaštvo nije odredilo zadržavanje

Specijalno državno tužilaštvo privelo je više osoba za koje se sumnja da su zloupotrijebili službeni položaj prilikom nenamjenskog trošenja sredstava iz Abu Dabi fonda. Nakon saslušanja im nije određeno zadržavanje.

Jutros su privedeni bivši predsjednik Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević, bivši ministar poljoprivrede Budimir Mugoša i procjenitelj Milan Adžić.

Nešto kasnije, u Specijalno državno tužilaštvo stigao je i bivši ministar poljoprivrede Petar Ivanović. Nakon saslušanja, nije im određeno zadržavanje. Očekuje se da Specijalno državno tužilaštvo Skupštini uputi zahtjev za skidanje imuniteta Ivanoviću koji obavlja funkciju poslanika DPS-a, prenosi TVCG.

Ivanović je na saslušanje došao na poziv tužiteljke Stojanke Radović.Pored njega, saslušan je i Vukčević, bivši ministar poljoprivrede u Vladi izbornog povjerenja iz 2016. godine, Budimir Mugoša i procjenitelj Milan Adžić.

Podsjetimo, jutros je vijest o hapšenju Vukčevića u sklopu afere Abu Dabi fond, podijelio na svom Tviter nalogu potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

„Krenula su hapšenja više lica u sklopu afere Abu Dabi fond, u kojoj je budžet oštećen za više desetina miliona eura. Među uhapšenima je i bivši direktor IRF, Zoran Vukčević“, napisao je Abazović.

On je napisao i da bi u što kraćem roku trebalo skinuti imunitet „glavnom akteru afere – bivšem ministru poljoprivrede, Petru Ivanoviću“.

SDT i policija još se nijesu zvanično oglasili oko hapšenja.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još