Sjednice SO Bar ubuduće će se prenositi uživo putem YouTube kanala Opštine

 Sjednice SO Bar ubuduće će se prenositi uživo putem YouTube kanala Opštine

Sjednice Skupštine Opštine Bar će se, od narednog 27. zasjedanja, prenositi uživo putem zvaničnog Youtube kaala kanala Opštine Bar, najavila je danas predsjednica lokalnog parlamenta mr Milena Božović.

Taj zahtjev nedavno je dostavio Klub obornika Demokrata Bar, a Božović ga je prihvatila obrazloživši taj potez kao korak ka modernizaciji i većoj transpentnosti rada SO Bar.

„Pozdravljam zahtjev Demokrata za obezbjeđivanje uslova za prenos uživo ove i svih narednih sjednica SO Bar. Kada je u pitanju prenos sjednica putem društvenih mreža, Poslovnik radu skupštine je slovo zakona, a u članu 109. poslovnika propisanoje da lokalni radio emiter Radio Bar direktno prenosi sjednice SO Bar. Istim članom propisano je da Skupština obezbjeđuje uslove da i drugi elektronski mediji mogu vršiti prenos sjednice Skupštine. Zakon o elektronskim medijima ne prepoznaje društvene mreže pod pojmom elektronskih medija“, kazala je Božović, podsjetivši da mnoge opštine imaju obezbijeđen prenos uživo zasjedanja putem opštinskih televizija.

„Kada je u pitanju prenos putem zvaničnog YouTube kanala Opštine Bar, u završnoj smo fazi prikupljanja ponude od strane teleoperatera“, kazala je Božović.

Predsjednica SO Bar najavila je i da će od naredne godine odbornicima biti obezbijeđeni laptopovi ili tablet uređaji, s ciljem što manje upotrebe papira i olakšavanja rada odbornika.

„Predlogom Budžeta za 2022.godinu predviđena je i ova stavka. To će obezbijediti lakši i efikasniji rad odbornika“, kazala je Božović.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još