Situacija u Baru bolja, manje pregleda i hospitalizacija

 Situacija u Baru bolja, manje pregleda i hospitalizacija

Epidemiolog barske Opšte bolnice Zoran Vojinović kazao je da je u posljednjih nekoliko dana bolja situacija u toj zdravstvenoj ustanovi, nakon što bilježe smanjen broj pregleda i hospitalizovanih pacijenata.

U Jutarnjem programu RTCG je rekao da su u posljednja tri, četiri dana imali od 35 do 50 pregleda, što je, kako je istakao drastično manje nego prije 15-20 dana, kada su imali i do 85 pregleda.

„Broj prijema je oko šest, sedam posljednjih dana, broj otpusta je 14-15 na dnevnom nivou. Jutros imamo 78 hospitalizovanih pacijenata koji su dokazano kovid pozitivni, a za jednog se čeka rezultat. 35 njih je na nekom vidu kiseonične terapije, i možemo reći da imaju ozbiljniju kliničku sliku“, rekao je dr Vojinović.

Juče su, podsjeća, imali dva smrtna slučaja iz Bara.

Zadovoljni su, kaže, situacijom jer opada broj novoinficiranih u gradu pod Rumijom, dok je aktivno 509 slučajeva.

Govoreći o medicinskom kadru i tejničkim kapacitetima, Vojinović je rekao da u izolaciji nemaju nijednog ljekara, dok su izolovane dvije sestre i tri osobe nemidicinskog kadra.

„Do sada se 28 ljekara suočilo sa ovom bolešću, od ukupno 66. To je nekih 42 odsto. Bilo je pozitivno 66 sestara od 160 koliko ih je zaposleno, i 25 nemedicinskih radnika“, rekao je Vojinović.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još