Sinofarmovom vakcinom za jedan dan vakcinisano skoro hiljadu Barana

 Sinofarmovom vakcinom za jedan dan vakcinisano skoro hiljadu Barana

Direktorica Doma zdravlja Bar Branka Purlija zadovoljna je odzivom građana za vakcinaciju. Juče se u tom gradu vakcinisalo blizu 1000 osoba. Trenutno im je na raspolaganju 6.100 Sinofarm vakcina, a očekuju isporuke novih doza, između ostalog i Fajzera. Kada je riječ o broju inficiranih, situacija je, kako kaže, stabilna.

Direktorica Doma zdravlja Bar Branka Purlija  kaže da je juče Sinofarm vakcinom vakcinisan 981 građanin Bara i 153 revakcinacije Astra Zenekom.

„Zadovoljni smo odzivom građana i samom vakcinacijom“, kazala je Purlija.

Trenutno na raspolaganju imaju 6.100 Sinofarm vakcina.

„Vrlo brzo očekujemo i isporuku Fajzera i nove isporuke drugih vakcina“, kazala je direktorica DZ.

Ona je ponovila da je glavni punkt za imunizaciju u Baru Sportska sala Gimnazije „Niko Rolović“ i Hotel Princess u Baru.

„Dakle na raspolaaganju imamo 12 punktova i 24 ljekara u svakom trenutku, kao i dobar broj medicinskih i nemedicinskih saradnika“, kazala je ona.

Istakla je da je zadovoljna načinom na koji se odvija vakcinacija i naglašava da je trenutno situacija u Baru stabilna.

„Veoma je mači broj novoinficiranih, to su uglavnom jednocifrene brojke, tako da smo zadovoljni. Smanjio se broj pregleda u ambulanti i onih koji se testiraju“, kazala je ona.

Na ulazu pacijente čekaju volonteri Crvenog krsta koji vrše dezinfekciju ruku, mjerenje temperature, odmah sa dokumentom se javljaju kod medicinske sestre, zatim slijedi pregled ljekara, pa vakcinacija. Nakon primanja vakcine sjede u holu 15-ak minuta.

Purlija je poručila građanima da se vakcinišu kako bi spremni dočekali turističku sezonu i zaštitili sebe i druge.

Izvor: RTCG

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još