Sekulović: Pratimo aktivnosti vatrogasaca i spremni smo za rad na unaprijeđenju njihovog statusa

 Sekulović: Pratimo aktivnosti vatrogasaca i spremni smo za rad na unaprijeđenju njihovog statusa

Foto: Bar na dlanu

Povodom 4. maja Međunarodnog dana vatrogasaca ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović čestitao je praznik svim vatrogascima – spasiocima, poručivši da cijeni njihov profesionalizam, požrtvovanost i solidarnost, koju potvrđuju svakodnevnim aktivnostima.

„Ovaj dan je prilika da javnost Crne Gore podsjetimo da ovaj humani poziv mora naći adekvatno mjesto u društvu kome pripadamo“, istakao je Sekulović.

Naglasio je i  da je veoma raznolika i zahtjevna priroda poslova vatrogasaca – spasilaca i da oni vrlo često rizikujući sopstvene živote spašavaju tuđe.

„U tome je uzvišenost i veličina ovog zanimanja. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni njihov doprinos u borbi protiv pandemije koronavirusa, gdje su se nesebično zalagali da pomognu stanovništvu i na taj način potvrdili da su nezaobilazan segment društva“, kazao je Sekulović.

Kako je dodao, Ministarstvo unutrašnjih poslova s dužnim poštovanjem prati aktivnosti vatrogasaca-spasilaca i iskazuje spremnost da u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima radi na unapređenju njihovog statusa i poboljšavanju uslova rada.

U tom kontekstu cijene da je saradnja sa opštinskim službama zaštite i spašavanja na vrlo visokom nivou i da dijelimo zajedničke probleme, a istovremeno i uspjehe koje postiže sistem zaštite i spašavanja u Crnoj Gori.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još