Sekulić: Kafići mogu da rade od nedjelje; Svaki objekat da ima odgovornu osobu koja kontroliše poštuju li se mjere

 Sekulić: Kafići mogu da rade od nedjelje; Svaki objekat da ima odgovornu osobu koja kontroliše poštuju li se mjere

Foto: gov.me

Svaki objekat obavezan je da imenuje odgovornu osobu koja je dužna da se stara da se mjere primjenjuju, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić na današnjoj pres konferenciji.

“Vidite da je zabrana na području cijele CG pa smo shodno tome predložili da se privredna aktivnost u trgovačkoj djelatnosti organizuje do 20h. Takođe i za ugostitelje i uslužne djeatnosti takođe je do 20 h. Na snazi takođe ostaju mjere koje su eć neko vrijeme definisane. Novina je što je svaki objakat obavezan da imenuje odgovorno lice i da na ulazu stoji ime i Prezime odgovornog lica koje je dužno da se stara da se mjere primjenjuju“, kazala je Sekulić. 

Na današnjoj pres konferenciji, na kojoj se predstavljene mjere za cijelu državu, pojašnjeno je i da su maske obavezne i unutar kafića kao i u baštama.

Ona je navela da se mjere jednako primjenjuju u cijeloj CG, nezavisno od broja oboljelih u opštinama.

“Najviše su 4 osobe za stolom, bašte nemaju obaveze stavljanja pleksiglasa, dok unutra imaju obavezu plesiglasa. Plan je da naredba stupa na snagu sjutra veče u ponoć. Ovo napominjem zbog ugostitelja koji bi mogli već u nedjelju da otvore objekte. Vjerujem da će im trebati vremena da obezbijede tražene mjere unutar objekta, ali mogu da otvore terase i bašte. Unutrašnji dio ne mogu koristiti dok ne ispune propisane mjere“, kazala je ona.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja