Šefovi klubova žele sastanak sa Krivokapićem

 Šefovi klubova žele sastanak sa Krivokapićem

Foto: Koalicija za budućnost CG

Šefovi poslaničkih klubova parlamentarne većine poslali su pismo mandataru za sastavljanje nove vlade Zdravku Krivokapiću, predlažući novi sastanak kako bi se razjasnila preostala pitanja vezana za delegiranje kadra po dubini u novoj administraciji.

Kako se navodi u pismu, u koji je Dan imao uvid, u ime predsjednika klubova poslanika parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore predlaže se održavanje zajedničkog sastanka sa mandatarom za sastav 42. Vlade Crne Gore u što skorijem roku.

Ako je moguće, predlaže se da sastanak bude održan sjutra.

„Na sastanku bismo u neposrednom razgovoru otklonili sve nedoumice i razjasnili preostala pitanja vezana za delegiranje kadrova po dubini u novoj administraciji“, navodi se u pismu koje je dostavljeno mandataru Krivokapiću.

Prema ranijim najavama, nova vlada trebalo bi da bude izabrana na sjednici crnogorskog parlamenta koja je zakazana za 2. decembar.

Šefovi poslaničkih klubova parlamentarne većine su prije nekoliko dana poslali pismo mandataru Krivokapiću, u kojem od njega traže da precizno izvrši raspodjelu po dubini, odnosno da se postigne pisani sporazum po kojem bi svakoj stranci na osnovu broja poslanika pripao odgovarajući procenat kadrova.

To pismo su, kako je ranije objavljeno, potpisali šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović, šef kluba Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović, šef poslaničkog kluba saveza „Crno na bijelo“ Miloš Konatar, šef poslaničkog kluba Pokreta za promjene Branko Radulović i potpredsjednik SNP-a Dragan Ivanović.

U tom pismu se mandataru sugeriše da u momentu izglasavanja Vlade mora da postoji pripremljena kadrovska lista, kao i da nova vladajuća koalicija mora hitno izvršiti izmjene Zakona o državnim službenicima i namještenicima, radi lakše smjene kadrova odlazećeg režima.

Krivokapić je u odgovoru istakao da smatra da ministri treba da biraju svoje saradnike.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još