Savez izviđača organizuje Eko kviz za djecu sljedeće subote

 Savez izviđača organizuje Eko kviz za djecu sljedeće subote

Savez izviđača Crne Gore organizovaće Eko kviz sljedeće subote 12. decembra, a kviz će, kako je najavljeno, biti namjienjen djeci i mladima od 12 do 16  godina.  

Organizatori navode da je kviz osmišljen tako da pored takmičarskog dijela u sebi nosi i onaj dio koji se tiče edukacije djece i mladih po pitanju ekologije.

Svi učesnici će imati priliku da saznaju nešto više o flori i fauni Crne Gore, načinu kako se filtrira voda, sanira ognjište, pravilno sadi drveće ali i mnoge druge stvari koje se tiču naše zemlje.

„Cilj nam je da kroz igru i takmičenje pošaljemo snažnu poruku koliko nam je životna sredina važna i da čuvanje životne sredine treba da bude naš najveći patriotski i rodoljubski potez. Kviz je osmišljen tako da za njega ne treba neka posebna priprema, dovoljno je elementarno poznavanje zadate teme kao i logičko razmišljanje prilikom odgovora na postavljena pitanja“, navode iz Saveza. 

Svi učesnici i učesnice mogu da se prijave putem link-a: https://forms.gle/7AH1VL1YHJp3TdAG9 , a prijave su otvorene do 8. decembra. 

Zbog epidemiološke situacije, kviz će se održati putem online platforme.

Najbolje učesnike i učesnice očekuju vrijedne nagrade: kamperska oprema, šatori, razni alati, kao i mogućnost da tokom 2021. godine posjete neke od  izviđačkih kampova i učestvuju u akcijama pošumljavanja i uređenja prostora.

Više informacija o samom kvizu moguće je pronaći putem FB stranice „Savez izviđača Crne Gore, instragram profila scouts_montenegro i putem sajta www.scouts.org.me

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja