Saopštene nove mjere: Bez policijskog časa između subote i nedjelje

 Saopštene nove mjere: Bez policijskog časa između subote i nedjelje

Od 30. aprila do 7. maja na snazi će biti nove mjere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, saopšteno je na konferenciji predstavnika Ministarstva zdravlja i Institut za javno zdravlje.

„Policijski čas između subote i nedjelje neće važiti. Ali će nastaviti da važi svih prethodnih i narednih dana. Zabrana međugradskog saobraćaja vikendom ostaje na snazi

„, ,rečeno je.

Od 24 opštine, 23 imaju ispod 800 aktivnih slučajeva na 100.000 stanovnika.

„Stanje se popreavilo i u Pljevljima i u Šavniku i tu se popuštaju mjere. U Pljevljima i Šavniku od sjutra je dozvoljeno pohađanje nastave u ustanovama, rad igraonica od 7 do 20h, privrednih društva i preduzetnici koji se bave trgovinom na malo od 7 do 22h, priređivači igara na sreću od 7 do 22h, ugostiteljski objekti punim kapacitetom rade od 7 do 23h, teretane i fitnes centri rade, međugradski osim vikendom je dozvoljen“, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Jedini grad u crvenoj zoni je Andrijevica.

„Nadamo se da će i ova opština biti pridružena svim ostalim u narednim danima, dodala je ministarka.’ Da bi cijela država zadržala ove rezultate apelujem na poštovanje mjera, osobito maska, ruke i distanca kako bi svi zajedno dali maksimalni doprinos u narednom period“, kazala je ministarka Borovinić Bojović.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još