Sankcionisano 805 vozača tokom vikenda

 Sankcionisano 805 vozača tokom vikenda

Foto: FOS Media

Zbog počinjenih prekršaja u danima vikenda sankcionisano je 805 vozača

Pored  pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju evidentno je da jedan broj vozača i dalje ne poštuje saobraćajne propise čineći nejteže prekršaje, saopšteno je iz Uprave policije. 

Shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prekršajima čak 23 vozač su isključena iz saobraćaja, lišena slobode i privedena nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje. 

Radi se o počiniocima najtežih saobraćajnih prekrašaja kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, preticanje kolone vozila, preticanje na „punoj“ liniji, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

-Još jednom apelujemo na vozače, da  odgovornim ponašanjem u saobraćaju, doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju. 

Službenici saobraćajne policije i u narednom periodu nastojati da kroz pojačano prisustvo preventivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, zaključuje se u saopštenju.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još