Sakib Duraković priznao- otvorio lažni profil na ime Rade Višnjić i objavio kompromitujuće fotografije

 Sakib Duraković priznao- otvorio lažni profil na ime Rade Višnjić i objavio kompromitujuće fotografije

Sakib Duraković koji je danas uhapšen  zbog osnovane sumnje da je na dan imenovanja učiteljice Rade Višnjić za VD direktorku OŠ “Jugoslavija”, otvorio lažni profil na društvenoj mreži na njeno ime, i objavio kompromitujuće fotografije, na saslušanju kod dežurnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva (ODT)  Bar  je priznao djelo. Durakoviću se na teret stavlja krivično djelo neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka.

Nakon saslušanja nije mu određeno tužilačko zadržavanje.  Ovo su Portalu Bar potvrdili iz  ODT Bar.

Durakoviću će se naći na optuženičkoj klupi Osnovnog suda u Baru, u redovnom postupku.

Rada Višnjić, Fot: Privatna arhiva

Istog dana kada su objavljene  kompromitujuće fotografije na društvenim mrežama, Višnjić je  podnijela prijavu policiji, kako bi se utvrdilo ko je i zašto “pokušao da je diskredituje kao ličnost i dovede u pitanje i njeno radno mjesto”.

-Nikada nijesam bila zainteresovana za funkcionersko mjesto, ali veoma jesam da sačuvam radno mjesto kojem sam posvećena cijelim svojim bićem. Takođe, želim da sperem ljagu sa svog imena kao majka i prosvjetna radnica, koja iznad svega volim djecu, poštujem i sarađujem sa njihovim roditeljima, navela je  Višnjić ističući:“Pravda je spora, ali dostižna”.

-Danas sam dobila vijest da je osoba koja je na moje ime otvorila profil i objavljivala lažne slike neprimjerenog sadržaja kako bi me diskreditovao na dan kada sam imenovana za v.d. direktora škole, uhapšena. Naravno da ću ga teretiti najviše što se može, ne samo zbog mene, već zbog svih žena koje trpe takvu vrstu nasilja, navela  je Višnjić. Podsjetimo, rješenjem  Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Višnjić je bila imenovana za vršioca dužnosti direktora OŠ “Jugoslavija” na šest mjeseci,  od 12. jula ove godine.

Međutim, nakon sedam dana i brojnih reakcija javnosti, resor  Vesne Bratić koji je imenovao Radu Višnjić,  smijenio je sa funkcije.

Učiteljica Višnjić je u žižu  javnosti došla sredinom 2020. godine nakon što je učenicima na času likovnog dala zadatak da crtaju trobojku.

Suspendovana je u oktobru prošle godine, do okončanja postupka koji se protiv nje vodi, zbog pozivanja učenika na moleban u hram Svetog Jovana Vladimira  u Baru.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još