Rus izgubio tuđi novac – od očaja do oduševljenja gestom Matanovića

 Rus izgubio tuđi novac – od očaja do oduševljenja gestom  Matanovića

-Nisam očekivao da će mi novac biti vraćen. Čovjeka ne poznajem. Nikada ga ranije nisam vidio u životu. Ljubomir Matanović iz Podgorice  pronašao je novac koji sam izgubio u Sutomoru i vratio mi. To je čovjek za primjer, ovim riječima Nikolaj Kolja priča o Ljubomiru Matanoviću koji je pronašao 7.700 eura i novac vratio  državljaninu Rusije.

Za dva dana Nikolaj je preživio stanja od očaja do oduševljenja.

– Bio sam u šoku nakon što sam shvatio da sam  izgubio 7.700 eura. Zahvaljujući  dobrom čovjeku, Ljubomiru,  novac mi je vraćen. Iskreno, nisam vjerovao da će se to dogoditi, priča Kolja

On je opisao  i kako se dogodilo.

-Bilo je to prošle sedmice. Ulazeći u vozilo kod Elektrodistribucije u Sutomoru,  novac  koji sam prethodno podigao u banci,  ispao mi je. Kako, ne znam, ali da nema para vidio sam tek kad sam stigao u Bar. Uhvatila me panika jer novac nije bio moj. Tih 7.700 eura uplatio mi je klijent da kupim neku opremu za njegovu jahtu.  Obavjestio sam prijatelje, poznanike, šta mi se desilo, pisao sam po društvenim mrežama da sam izgubio novac, priča Nikolaj.

Kako je vrijeme odmicalo, on je gubio nadu.

-Dva dana nakon nemilog događaja javlja mi se čovjek iz Podgorice – Ljubomir Matanović. Kaže mi da je on pronašao novac. Mnogo sam mu zahvalan, kaže Nikolaj  koji ističe da neće zaboraviti pošteni Ljubomirov gest. 

Nikolaj, državljanin Rusije,  pet godina živi  u Crnoj Gori. U Baru, radi u marini na održavanju jahti.

  Ne događa se  ovo svaki dan, ali gest  Ljubomira Matanovića vrati vjeru u ljudskost.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još