Ratko Vujošević – Čelnicima opštine Bar planove kvari odvajanje Sutomora

 Ratko Vujošević – Čelnicima opštine Bar planove kvari odvajanje Sutomora

U  namjeri da pojasni dešavanje oko privođenja, pokretanja sudskog postupka Ratko Vujošević podsjeća da je predsednik MZ Spič – Sutomore oko 14 godina, i kako navodi, legitimno  izabran od strane građana. Vujošević potvrđuje  da postoji neslaganje sa predsednikom opštine Bar Dušanom Raičevićem.

– Sadašnjim čelnicima opštine nisam odgovarao pa su formirali neku opštinsku mjesnu zajednicu. Na to sam se žalio sudu, i epilog toga je da je Ustavni sud ukinuo Odluku o mjesnim zajednicama koju je donijela Skupština opštine Bar. Ratako Vujošević je jedini legitimni predsjednik MZ Spič – Sutomore, izabran od strane građana, te zato nisam htio da vratim pečat, kazao je Vujošević za Portal Bar i dodao da je netačno je da koristio pečat mjesne zajednice Spič -Sutomore, a da za isto nije imao ovlašćenja.

On je dostavio  Odluku  Ustavnog suda Crne Gore broj 33/19 od dana 29.05.2020. godine.

– Pečat je korišten isključivo nakon odluke Ustavnog suda. A,  kako se svojim postupcima Opština Bar odnosi prema Ustavu ove države, pita  Vujošević.

U kuću mi je, navodi  Vujošević, došlo 12 policajaca koji su se korektno ponašali.

– Tačno je da je pronađeno oružje i municija koja se koristi za isto, a za koje je Ratko Vujošević posjedovao dozvolu koja je istekla shodno čemu eventualno može biti osnov za pokretanje prekršajnog postupka, a ne za krivični postupak. U pitanju je oružje (pištolj) koji posjedujem duže od 25 godina. Negdje 90-tih sam dobio automatsku pušku od nekadašnjeg načelnika policije i municiju, što sam prije pet – šest godina vratio. Iz ormara ostao je, zaboravljen jedan šanžer što je policija danas uzela.  Nisam hapšen, već pozvan  u policiju gdje sam saslušan  od strane nadležnog tužioca i potpuno opravdano nije mi određeno zadržavanje jer ne postoji zakonski osnov, kazao je Vujošević dodajući „Svi navodi koji su bez utemeljenja i koji narušavaju čast i ugled Ratka Vujoševića  biće predmet postupka pred nadležnim organima“.

– Očito je da rukovodećem kadru Opštine Bar sve više kvari planove izvjesno odvajanje Sutomora kao samostalne Opštine, pa je na udaru kredibilitet Ratka Vujosevića, zaključio je on.   

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još