Rampa u Ilinu i dalje van funkcije, na pruzi Bar-Podgorica trenutno ne rade još tri uređaja za osiguranje putnog prelaza

 Rampa u Ilinu i dalje van funkcije, na pruzi Bar-Podgorica trenutno ne rade još tri uređaja za osiguranje putnog prelaza

Foto: Facebook

Rampa na pružnom prelazu Ilino, koja je van funkcije od prošle sedmice usljed kvara elektronske kartice na uređaju, i dalje ne radi, potvrdila je za Portal Bar zamjenica šefa kabineta Željezničke infrastrukture Crne Gore Vesna Bekan. Sanaciji iste pristupiće se nakon što stigne naručeni rezervni dio.

„Uređaj za osiguranje putnog prelaza Ilino (Šušanj), još uvijek nije popravljen. Razlog je taj što naručeni rezervni dio još uvijek nije preuzet. Isti je upućen i očekujemo ga da stigne svaki dan. Nakon preuzimanja rezervnog dijela, odmah ćemo pristupiti osposobljavanju uređaja za osiguranje putnog prelaza“, navela je Bekan.

Našoj redakciji obratila se i čitateljka koja tvrdi rampa u Ilinu nije jedina koja je, na pruzi Bar-Podgorica, u kvaru. Bekan kaže da su, osim rampe u ovom barskom naselju, trenutno van funkcije još tri uređaja.

„Pored pomenutog uređaja za osiguranje putnog prelaza, trenutno su neispravni uređaji na putnom prelazu Virpazar, Bistrica i Morača. Ekipe rade na osposobljavanju uređaja na putnim prelazima Virpazar i Bistrica, i njihovo osposobljavanje očekujemo vrlo brzo. Uređaj na putnom prelazu Morača je neispravan već duže vrijeme. Razlog njegove neispravnosti je nedostatak određenih rezervnih djelova koji se teško nabavljaju zbog zastarjelosti tehnologije, koja se više ne proizvodi, ili se proizvodi u modifikovanoj izvedbi“, navela je Bekan.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još