Raičević: Skautska organizacija Bara jedna od najaktivnijih

 Raičević: Skautska organizacija Bara jedna od najaktivnijih

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sastao se danas sa predstavnicima Izviđačkog odreda „24. novembar“ na čelu sa starješinom Miodragom Tanjom Masoničićem, kojom prilikom je istakao zadovoljstvo što je upravo u prilici da na ovaj datum 25.maja koji je slavio Dan mladosti, sa izviđačima sumira realizovane aktivnosti u izazovnom periodu koji je za nama, sa posebnom pažnjom na prošlu godinu u kojoj je obilježen jubilej 45 godina postojanja Odreda.

„ Raduje nas činjenica da je skautska organizacija našeg grada jedna od najaktivnijih i u tom smislu će sve aktivnosti u narednom periodu biti podržane sa nivoa lokalne uprave, upravo onako kako su podržane tokom 2019. i 2020. godine, ne samo u dijelu obezbjeđivanja finansijskih sredstava za projekte, već i u dijelu obezbjeđivanja adekvatnog prostora za boravak i podrške svim onim aktivnostima u prirodi po kojima su izviđači prepoznati, a koji je prava šansa za okupljanje i druženje“,  naglasio je predsjednik Raičević i dodao da posebno raduje činjenica da će narednih dana biti u prilici prođe pješačkom stazom na Volujici koju izviđači pripremaju za sve naše sugrađane.

Miodrag Tanjo Masoničić, starješina Izviđačkog odreda „24. novembar“, uputio zahvalnost predsjedniku Opštine Bar na gostoprimstvu, kontinuiranoj podršci u prethodnom periodu i prilici da ga u neposrednom razgovoru izviđači upoznaju sa dosadašnjim i budućim aktivnostima ove organizacije. Takođe, istakao je da je na sastanku postignut dogovor da se uspostavi ponovno formalizovanje saradnje između Izviđačkog odreda „24. novembar“ i Opštine Bar koji će dati šansu da se u relativno skorijem roku obezbjedi trajno rješenje za njihove prostorije.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još