Raičević- sa optimizmom i vjerom u bolju budućnost ulazimo u Novu 2021. godinu

 Raičević- sa optimizmom i vjerom u  bolju budućnost ulazimo  u Novu 2021. godinu

Predsednik Opštine Bar Dušan Raičević čestitao je sugrađankama i sugrađanima, Baranima u dijaspori,  Novu 2021. godinu sa željom da u sve domove donese zdravlje, radost, lični i porodični prosperitet i ukupni društveni napredak.

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Poštovane Baranke i Barani u dijaspori,

Godina koja je za nama pokazala nam je da živimo u vremenu kada svi zajedno moramo biti spremni da odgovorimo nepredvidivim iskušenjima savremenog doba. Upravo je 2020. bila godina kada smo, suočeni sa zdravstvenom krizom i borbom za svaki ljudski život, morali da iznalazimo modelitete i stvaramo nove navike u svakodnevnom životu. I zaista su, kada je to bilo najpotrebnije, principi humanosti i zajedništva još jednom pokazali da su neprevaziđene univerzalne vrijednosti koje utiru put do dobra cijele zajednice.

Dugujem zahvalnost svima vama koji ste svojim doprinosom i odgovornim ponašanjem učinili da razmjere pandemije ne budu veće. Na našu žalost, godina za nama donijela je i gubitke najvažnijeg, ljudskih života, i ostavlja nam da se posebnim pijetetom pamtimo sve one koji su izgubili svoju borbu sa ovom bolešću, odajući im počast i vječno sjećanje.

Uprkos svim ovim iskušenjima u godini krize, uspjeli smo da očuvamo stabilnost finansija grada, obezbjedimo redovnost servisiranja obaveza, a uz sve to da jednako kao i do sada, nastavimo da realizujemo vrijedne investicione projekte, čime smo potvrdili da se Bar intenzivno, iz godine u godinu razvija i ostaje sinonim urbanog i modernog grada.

Sa optimizmom i vjerom u bolju budućnost ulazimo i u Novu 2021. godinu, svijesni da nas očekuje mnogo izazova, ali isto tako odlučni da moramo i možemo da stvaramo  mogućnosti za ekonomski napredak i bolje uslove života za sve naše sugrađane.

U tom duhu, u ime Opštine Bar i u svoje ime čestitam vam Novu 2021. godinu, sa željom da u vaše domove donese zdravlje, radost, lični i porodični prosperitet i ukupni društveni napredak.

Srećna Nova 2021. godina!

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još