Raičević posjetu Makedoniji započeo na Prespanskoj berbi jabuka

 Raičević posjetu Makedoniji započeo na Prespanskoj berbi jabuka

Bar i  makedonski  grad Resen pobratimski su gradovi  već godinama.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević u zvaničnoj je posjeti pobratimskoj Opštini Resen u Republici Sjevernoj Makedoniji gdje boravi na poziv predsjednika ove Opštine Živka Gošarevskog.

Višednevnu posjetu Raičević je započeo prisustvom tradicionalnoj manifestaciji od velikog značaja za ovaj kraj „Prespanska berba jabuka 2021“. U prisustvu brojnih diplomata i ministara Vlade Republike Sjeverene Makedonije, manifestaciju je otvorio premijer Zoran Zaev koji je simbolično ubrao prvu jabuku. Zajedno sa predsjednikom Vlade Republike Sjeverne Makedonije Zaevim, berbi su se pridužili i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i predsjednik Opštine Resen Živko Gošarevski. Oni su tom prilikom razgovarali sa Zaevim i predstavnicima Vlade ove države.

Raičević će tokom zvanične posjete Resenu obaviti još niz susreta i razgovarati o perspektivama daljeg jačanja saradnje između dvije pobratimske Opštine te zajedničkim aktivnostima na prekograničnoj saradnji,naročito u privredi i turizmu, i poboljšanju kvaliteta života građana obije Opštine.

Susret u Baru: Raičević i Gošarevski

Podsjetimo, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević primio je u julu  delegaciju iz Sjeverne Makedonije koju je predvodio gradonačelnik Opštine Resen, Živko Gošarevski.

 U fokusu razgovora Raičevića i Gošarevskog su  razvoj turističkih i poljoprivrednih potencijala, te iskustvima dva grada u tim oblastima. 

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još