Raičević obišao OŠ „Blažo Jokov Orlandić“ i prvacima uručio tablet uređaje (VIDEO)

 Raičević obišao OŠ „Blažo Jokov Orlandić“ i prvacima uručio tablet uređaje (VIDEO)

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević uručio je danas tablet uređaje za đake prvake RE populacije, korisnike materijalnog obezbjeđenja porodice i hraniteljskih porodica. On je sa sekretarkom za kulturu, mlade i sport Irinom Dabović i saradnicima obišao Osnovnu školu „Blažo Jokov Orlandić“ koji pohađa dio đaka ovih kategorija djece.

„Opština Bar za početak školske godine opredijelila je ranije budžetska sredstva predviđena za transfere obrazovanju za investicije u osnovne škole na teritoriji opštine ali i za pomoć kategorijama đaka prvaka koji su u najvećoj potrebi, korisnicima materijalnog obezbjeđena porodice, đacima iz romske i egipćanske populacije i hraniteljskih porodica za koje su obezbijeđeni tablet uređaje“, saopšteno je ovim povodom iz Opštine Bar.

Predsjednik barske opštine Dušan Raičević kaže da ga čini posebno srećnim i zadovoljnim što je danas sa svojim saradnicima danas bio u prilici da uruči prvu donaciju i to u školi „Blažo Jokov Orlandić“, sa ciljem da se đaci pripreme za aktivnosti koje će biti realizovane u obrazovnom sistemu za ovu kalendarsku godinu.

„I ako se nastava odvija redovno, tablet uređaji koji smo im obezbijedili sigurno će im biti od koristi ako se tokom godine pređe na sistem online nastave.“ kazao je predsjednik Raičević.

Oni su, zajedno sa direktorom škole Miloradom Bulatovićem obišli i prostorije koje se renoviraju i adaptiraju u školi, a predsjednik Opštine poručio je da će lokalna uprava nastaviti da podržava takve aktivnosti kako bi pomogli i olakšali proces obrazovanja najmlađih sugrađana, naročito osjetljivih kategorija. 

„Bili smo u prilici da posjetimo kancelariju koja zastupa interese djece RE populacije sa kojom u kontinuitetu imamo saradnju i sprovodimo sve one aktivnosti koje su definisane Lokalnim akcionim planom za ovu godinu. Opština na ovaj način šalje jasnu poruku da odgovorno i vrlo posvećeno prati rad obrazovnih institucija u našem gradu i shodno finansijskim mogućnostima obezbjeđujemo pomoć za realizaciju programskih aktivnosti ili za adaptaciju objekata u kojima se odvijaju nastavne aktivnosti.“ rekao je predsjednik Opštine.

Razumijevajući sve izazove i teškoće sa kojima se ovi đaci i njihove porodice suočavaju i uprkos tome ulažu velike napore da se obrazuju, lokalna uprava želi da pomogne njih i njihove porodice i olakša im proces obrazovanja kroz adaptaciju prostora za obrazovni proces ali i opremanje modernim tehnologijama.

Podsjećamo da je Opština izdvojila oko 24.000 eura budžetskih sredstava koje se namjenski doniraju osnovnim školama ali posebno i Društvu roditelja djece sa posebnim potrebama,  za poboljšanje uslova boravka đaka i proces nastave u školskim objektima, za renoviranje učionica, obnavljanje fasada, sistem grijanja i druge potrebe. Iako su ovakve sanacije osnovnih škola u nadležnosti i obavezi resornog Ministarstva Vlade Crne Gore, kojem objekti i pripadaju, a ne Opštine Bar, prepoznali smo suštinsku važnost rješavanja ovog problema i odvojili značajna sredstva za obezbjeđivanje uslova za normalan proces obrazovanja đacima u našem gradu.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još