Raičević – Medoks: Brojne mogućnosti za saradnju Bara i britanskih preduzetnika

 Raičević – Medoks: Brojne mogućnosti za saradnju Bara i britanskih preduzetnika

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević danas se sastao sa NJ.E. Karen Medoks, britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori. Ovo je prva službena posjeta ambasadorke Medoks Baru od kako je stupila na dužnost.

Predsjednik Opštine upoznao je ambasadorku sa radom lokalne uprave, potencijalima za razvoj poslovanja i oblastima u kojima Opština Bar i ambasada mogu dalje poboljšati već uspostavljene dobre odnose. Raičević je rekao da ga raduju mogućnosti da grad Bar i ambasada doprinesu da se dvije države kroz određene aktivnosti još više zbliže.

Ambasadorka Medoks se zahvalila na srdačnoj dobrodošlici i rekla da prepoznaje potencijal za unaprjeđenje saradnje na polju ekonomije i kulture. Istakla je da svoju prvu zvaničnu posjetu opštini Bar koristi kako bi se upoznala sa onim oblastima na kojima Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo mogu raditi na daljem unapređenju saradnje između dvije države.


Na sastanku je zaključeno da će dvije strane nastaviti dobru saradnju u oblasti turizma, te uspostaviti komunikaciju na pitanjima upravljanja otpadom, infrastrukturnim projektima i primjeni novih tehnologija u različitim oblastima, kao i razvojnim projektima Luke Bar.

Nakon sastanka, predsjednik Opštine Raičević i ambasadorka Medoks posjetili su Luku Bar, gdje je rukovodstvo kompanije upoznalo ambasadorku sa radom i ekonomskim potencijalima luke. Medoks je kazala da Opštinu Bar i Luku Bar smatra prioritetom, zbog broja britanskih turista koji Luku posjećuju pretežno kao posjetioci sa kruzera, sve većeg interesovanja britanskih kompanija i uspješne saradnje sa Lukom Bar i Upravom carina u jačanju kontrolnih mehanizama luke.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još