Raičević izabran za potpredsjednika Mreže asocijacija lokalnih vlasti Jugoistične Evrope

 Raičević  izabran  za potpredsjednika Mreže asocijacija lokalnih vlasti Jugoistične Evrope

Dušan Raičević, predsjednik opštine Bar i predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština izabran je danas za potpredsjednika Mreže asocijacija lokalnih vlasti Jugoistične Evrope (NALAS), na 16. Generalnoj skupštini NALAS-a.

Generalnu skupštinu NALAS-a je otvorila Maja Sandu, predsjednica Republike Moldavije, koja ove godine preuzima predsjedavanje NALAS-om.  Na otvaranju je govorio i predsjednik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope Leendert Verbeek, kao i Generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu.

Na sjednici Generalne skupština NALAS-a jednoglasno je izabrano novo Predsjedništvo NALAS-a. Za novu predsjednicu NALAS-a izabrana je Tatjana Baden, gradonačelnica Selmeta (Moldavija). Pored Dušana Raičevića, za potpredsjednike su izabrani i Antonio Ratković, predsjednik opštine Sombor (Srbija) i Lokman Cagirci, predsjednik opštine Bahcilar (Turska).

Obraćajući se prisutnima, Dušan Raičević je izrazio uvjerenje da će „izabrano Predsjedništvo nastaviti da podržava asocijacije lokalnih vlasti u regionu u njihovom radu i suočavanju sa izazovima koji su zajednički za sve zemlje članice NALAS-a, kao i da će podržati dalje jačanje lokalnih samouprava u regionu u njihovom odgovoru na probleme i izazove uzrokovane Covid-19 pandemijom“.

Pored izbora novog Predsjedništva NALAS-a, članovi Skupštine su usvojili Program rada i Finansijski plan NALAS-a za 2021. godinu.

Zajednicu opština Crne Gore su na Generalnoj skupštini NALAS-a predstavljali su Dušan Raičević, predsjednik opštine Bar i Igor Golubović,  predsjednik opštine Pljevlja.

NALAS (Network of Asssociations of Local Authorities of South East Europe) je Mreža asocijacija lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope. NALAS okuplja 15 asocijacija koje predstavljaju približno 9000 gradova i opština. Sjedište organizacije je u Skoplju.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još