Raičević čestitao Dan nezavisnosti: Mudrost i razumijevanje da nas vode putem pomirenja, uzajamnog poštovanja i stvaranja društva jednakih šansi

 Raičević čestitao Dan nezavisnosti: Mudrost i razumijevanje da nas vode putem pomirenja, uzajamnog poštovanja i stvaranja društva jednakih šansi

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević čestitao je Dan nezavisnosti 21.maj.

Drage sugrađanke i sugrađani, uvaženi iseljenici širom svijeta:

Nakon 15 godina od slavnog 21. maja 2006. godine i obnove crnogorske nezavisnosti koja je ovjekovječena kao jedan od najvažnijih događaja u bogatoj istoriji naše Crne Gore, obilježavajući ovaj jubilej, danas više nego ikada, moramo shvatiti značaj i potrebu očuvanja njegovih tekovina.

Tada smo rekli ponosno DA ne samo nezavisnoj Crnoj Gori, već i poštovanju svoje istorije i postojanja, rekli smo DA pomirenju i razumijevanju svih koji u njoj žive, ali i evropskoj budućnosti i sistemu vijednosti koji danas baštine najrazvijenija društva.

Mnogi su uspjesi koji su ostvareni u ovom, za istorijske prilike, kratkom vremenskom razdoblju od 15 godina, kako na unutrašnjem, tako i međunarodnom planu. Jačanje ekonomske stabilnosti i održivosti pratila su mnoga druga dostignuća, od punopravnog članstva u NATO savezu, predvodnika EU integracija i sve do pouzdanog partnera i prijatelja svim relevantnim subjektima u regionu i svijetu.

Uvjeren sam da ćemo savladati sva iskušenja sa kojima se danas suočavamo, da će nas mudrost i razumijevanje voditi putem pomirenja, uzajamnog poštovanja i stvaranja društva jednakih šansi.

U ime Opštine Bar i u svoje ime, svim građankama i građanima Bara i Crne Gore i našim iseljenicima širom svijeta upućujem najsrdačnije čestitike povodom 21. maja – Dana nezavisnosti.

Neka je vječna Crna Gora. ​

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još