Raičević: Bar jedini prepoznaje dobrovoljne davaoce krvi kao organizacije od posebnog značaja

 Raičević: Bar jedini prepoznaje dobrovoljne davaoce krvi kao organizacije od posebnog značaja

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević prisustvovao je prijemu Društva doborovoljnih davalaca krvi “Luka Bar” na poziv predsjednika Društva Boža Joličića, saopšteno je iz Opštine Bar.

Foto: Opština Bar

Prijem je upriličen nakon niza donacija Društvu ,od kojih je mnoge obezbijedila Opština, koja godinama sarađuje sa ovim, ali i drugim humanitarnim organizacijama koje su prepoznate i kao organizacije od posebnog značaja za Opštinu i društvo.

Foto: Opština Bar

Raičević je ovom prilikom podsjetio da je lokalna uprava od 2018.  prepoznala ova društva kao organizacije sa posebnim statusom i već tri godine u kontinuitetu opredjeljuje sredstva za njihov rad.

„To je jedinstven model koji se primjenjuju samo u našem gradu, iako je ovo društvo dobrovoljnih davalaca taj model htjelo da predloži i drugim lokalnim upravama, za sada je zaživio samo u Baru.

“ Opština prepoznaje vaše permanentne napore i doprinos koji dajete društvu i lokalnoj zajednici, posebno u vremenu pandemije i u izazovnim trenucima kada je i sami sistem davalaštva krvi dodatno otežan, a ovo društvo prikuplja u prosjeku čak 1.500 jedinica krvi godišnje-poručio je domaćinima Raičević.  

Foto: Opština Bar

On je dodao da sem sredstava koja Opština opredjeljuje po konkursu, Opština može izdvojiti i dodatna sredstva za opremanje prostora Društva dobrovoljnih davalaca krvi.

„Grad Bar ponosan je na društva dobrovoljnih davalaca krvi koja u kontinuitetu rade na podizanju svijesti građana o važnosti dobrovoljnog davanja krvi i obezbjeđivanja više stotina jedinica rezervi najdragocjenije tečnosti za one kojima je najpotrebnija!“, zaključuje se u saopštenju.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još