Radovi na izgradnji trga i šetališta u Sutomoru teku planiranom dinamikom

 Radovi na izgradnji trga i šetališta u Sutomoru teku planiranom dinamikom

Izvor: Opština Bar

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sa direktorom JP Morsko dobro Crne Gore Predragom Jelušićem, pomoćnikom direktora Uprave javnih radova Crne Gore Seidom Dacićem i predstavnicima preduzeća IGP “Fidija” obišao je radove na izgradnji trga i šetališta u Sutomoru.

Projekat izgradnje trga i šetališta finansira se sredstvima Opštine Bar, Morskog dobra i Vlade Crne Gore – Uprave javnih radova. Ugovorena vrijednost radova je blizu 970.000 €, a rok za završetak radova je 250 kalendarskih dana od uvođenja izvođača u posao. Radovi se izvode po planu, a izvođač je uvjerenja da će, ukoliko vremenske prilike budu povoljne, posao biti završen i prije ugovorenog roka.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević istakao je zadovoljstvo što će u budžetima svih uključenih strana biti obezbijeđena sredstva za finansiranje ovog projekta i u narednoj godini.

“Posebno me raduje što smo dobili potvrdu da su od strane Morskog dobra za 2021. godinu obezbijeđena sredstva za nastavak izgradnje II faze koja podrazumijeva izgradnju trga. I od Uprave javnih radova dobili smo uvjerenje da će nedostajuća sredstva biti obezbijeđena u kapitalnom budžetu za narednu godinu. Opština Bar izražava spremnost da participira u realizaciji ovog projekta, pa će u opštinskom budžetu za iduću godinu biti planirana sredstva za ovu namjenu“, kazao je predsjednik Opštine Bar.

Direktor JP Morsko dobro Predrag Jelušić istakao je da je saradnja Opštine Bar, Morskog dobra i Uprave javnih radova u prethodnom periodu rezultirala uspješno realizovanim aktivnostima na teritoriji barske opštine, i najavio planove za infrastrukturno uređenje zone morskog dobra u Baru.

„U ovom trenutku Morsko dobro ima obezbijeđena sredstva u visini od 445.000 € za izvođenje nastavka radova (II faza radova) za potpunu rekonstrukciju i popločavanje trga sa amfiteatrom u Sutomoru. Takođe smo dogovorili neke aktivnosti u budućem periodu i informisali predsjednika Opštine da je za 2021. godinu, planom korišćenja sredstava planiran i početak radova na I fazi uređenja i izgradnje šetališta u Čanju u iznosu od oko 550.000 €, za što je urađen projekat. Isto tako, planirana su sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju pješačke staze i uređenje javnih površina uz obalu od rta Ratac do Žukotrlice u dužini od 2 km ukupne površine 7000 km2, čime se stvaraju preduslovi da se i ovaj značajan projekat fazno realizuje. Takođe, javno preduzeće će u narednoj godini uraditi projektno-tehničku dokumentaciju za uređenje korita rijeke Željeznice u dužini od 230 m.“, rekao je Jelušić.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još