Put u Pinješu blokiran skoro mjesec, počelo raščišćavanje

 Put u Pinješu blokiran skoro mjesec, počelo raščišćavanje

Foto: Selver Vuković

U Pinješu, u Ulcinju je počelo raščišćavanje puta, koji je blokiran od 12. januara, kada se obrušilo brdo na tom dijelu i zatrpalo obje kolovozne trake

Radovi će,ukoliko vrijeme posluži, biti završeni za deset dana, rečeno je portalu Ulcinj iz Sekretarijata za komunalne djelatnosti. 

Radiće se fazno, po uputima stručnjaka. 

Predsjednik opštine Ulcinj Ljoro Nrekić ranije je najavio da će projekat sanacije klizišta raditi stručni tim za obrušavanje.

”Tom poslu treba prići veoma oprezno, jer je to klizište od preko 3,6 hiljada metara. Ne samo što je zatrpan put, nego je veoma opasno i za kuće koje se nalaze ispod njega“, rekao je Nrekić.

On je tada istakao da reakcija mora biti veoma brza i efikasna i naglasio da stručnjaci moraju razmotriti mogućnost postavljanja zida, koji će, u slučaju potrebe, biti napravljen od betona.

Nrekić je najavio i da će se sanacija raditi u tri faze.

“Prvo i ključno, je uklanjanje gornjeg dijela stijene. Način na koji će se ona ukloniti je najbitniji, zbog bezbijednosti”, kazao je Nrekić.

Podsjetimo, u trenutku obrušavanja brda, na putu su se našla I dva vozila u pokretu, u kojima je bilo troje ljudi, ali su pukom srećom prošli bez težih povreda.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još