Purlija: Situacija u Baru bolja, tehnički smo spremni za vakcine

 Purlija: Situacija u Baru bolja, tehnički smo spremni za vakcine

Foto: RTCG

Direktorica doma zdravlja u Baru Branka Purlija kazala je da je epidemiološka situacija u tom gradu trenutno stabilna i da ide na bolje. Tehnički su spremni da počnu sa vakcinacijom, dodala je Purlija.

Na jučerašnji dan u Baru je bilo 25 novozaraženih, a ukupan broj inficirnih virusom korona je 286.

„Situacija je loša, ali stabilna. Ako uporedimo sa 6. Januarom kada smo imali 90 novozaraženih u Baru, onda je situacija dobra. Međutim menadžment doma zdravlja je vršio reorganizaciju u više navrata u zavisnoisti od situacije. Tako smo 6. januara sazidali jedan dio doma Zdravlja, odnosno 1/3 prizemlja i pretvorili to u Kovid centar. Samim tim, pojačali smo tim doktora, od ponedjeljka do petka rade tri tima doktora, a vikendom četiri tima“, kazala je ona u Jutarnjem programu TVCG.

Istakla je da rade po dvije sestre, kao i patronaža koja je funkcionalna tokom cijelog dana.

„Situacija je sada stabilna i idemo na bolje. Korona ima mnogo loše strane zbog svih izgubljenih života, ali i dobre strane koje su pokazali naši zdra

Ističe da su spremni za vakcinaciju.

„Tehnički smo potpuno spremni, kupili smo kombinovane frižidere, priključke u slučaju nestajanja električne energije, opsnovali dva tima izabranih doktora, koji će vršiti isključivo vakcinaciju, kao i dva tima sestara. Osnovali smo Kovid centarkoji će uskoro početi da radi. Naši stažeri će uzimati podatke od pacijenata nakon čega će se vršiti vakcinacija“, kazala je Purlija.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još