Pucnjava u Šušanju: Jovanović i Dabanović ranili sami sebe, dali lažne iskaze

 Pucnjava u Šušanju: Jovanović i Dabanović ranili sami sebe, dali lažne iskaze

Foto: Arhiva Portala Bar

Policija je otkrila kako su Oliver Jovanović (22) i Stojan Dabanović (21) ranjeni u pucnjavi koja se dogodila 15. novembra u barskom naselju Šušanj. 

Naime, kako je saopšteno iz policije, oni imaju dokaze da su mladići ranili sami sebe usljed nestručnog rukovanja oružjem, zbog čega su uhapšeni.

Policija sumnjiči Dabanovića i Jovanovića da su, nakon što im je prijavljena pucnjava, policijskim službenicima i nadležnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu dali lažan iskaz.

“Tom prilikom ova lica su se izjasnili da su se kritične večeri nalazili na makadamskom putu u mjestu Šušanj, u blizini kuće S.D. kada su ih, po njihovom kazivanju, napala tri njima nepoznata lica, koja su pokušala da ih liše života. Naveli su da je jedno lice uz upotrebu vatrenog oružja ispalilo više projektila u njihovom pravcu zadajući im tjelesne povrede”, navode iz policije.

Međutim, nakon izviđaja ivještačenja, policija je utvrdila da je do pucnjave došlo u unutrašnjost kuće Dabanovića gdje se u kritičnom vremenu sa njim nalazio Jovanović.

“Pretragom terena u dvorišnom dijelu kuće pronađeno je više predmeta i tragova, koji su izuzeti radi vršenja vještačenja, a takođe, pretragom terena na zelenoj travnatoj površini u blizini kuće je pronađeno odbačeno vatreno oružje – pištolj marke Crvena Zastava Luger cal. 9 mm”, navode iz policije.

Objašnjavaju i kako je došlo do ranjavanja mladića.

“Izvršenim vještačenjima u Forenzičkom centru došlo se do sumnje da je Dabanović prilikom rukovanja oružjem izvršio opaljenje jednog projektila koji mu je zadao povrede u dijelu prstiju lijeve ruke u vidu prostrela, nakon čega isti projektil svojom putanjom kretanja zadaje tjelesne povrede i Jovanovića. u vidu prostrelne rane desne ruke i jedne ustrelne rane u dijelu desne strane abdomena”, navode iz policije.

Policija, kako je saopšteno, sumnjiči Dabanovića za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo davanje lažnog iskaza, dok se Jovanović tereti za krivično djelo davanje lažnog iskaza.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još