Protest zbog hapšenja sveštenika Plamenca i njegovog sina

 Protest zbog hapšenja sveštenika Plamenca i njegovog sina

Foto: Biljana Dabić

Nekoliko desetina građana okupilo se večeras oko 19 sati ispred Centra bezbjednosti Bar u znak protesta zbog hapšenja sveštenika Jovana Plamenca (64) i njegovog sina Krsta.

Nakon protesta ispred zgrade CB Bar nekoliko destina građana se uputilo ispred zgrade Osnovnog državnog tužilaštva u Baru. Portal Bar saznaje da je u toku saslušanje sveštenika Plamenca i njegovog sina kod dežurnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Baru.


Okupljeni građani navode da traže da se sveštenik Plamenac i njegov sin brane sa slobode. Podsjetimo, sveštenik Jovan Plamenac i njegov sin Krsto lišeni su slobode danas, a na teret im stavlja krivično djelo povreda groba. Oni su osumnjičeni za skrnavljenja grobnice mitroplita Arsenija Plamenca u manastiru Gornji Brčeli („Manastir Petrovića“) . U crmničkom selu Brčeli dogodio se nesvakidašnji incident u subotu kada su mještani otkrili da je raskopana grobnica mitroplita Arsenija Plamenca koji je sahranjen u porti manastira u Gornjim Brčelima pre 300 godina. Za sada nema potvde da li je neko imao dozvolu za ekshumaciju.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

1 Comment

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja