Podrška Leposaviću u rodnom gradu

 Podrška Leposaviću u rodnom gradu

U Baru, rodnom gradu ministra Vladimira Leposavića večeras je održan protest građana u znak neslaganja i nezadovoljstva odlukom premijera Zdravka Krivokapića koji je zatražio ostavku ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava.

Na Trgu Vladimira i Kosare okupljeni građani poručili su “Ne damo Vlada”. Desetak minuta građani su blokirali raskrsnicu kod gradskog trga, a zatim se uputili prema Sabornom hramu svetog Jovana Vladimira.

Premijer je danas obrazložio da izjava Leposavića o Srebrenici “ ne može biti njegova privatna izjava, njegova obaveza je bila da odgovori u duhu ove vlade, a ne na nivou akademske rasprave”.

„Nedopustivo je da ministar pravde iznosi svoje privatne stavove, dodao je Krivokapić i dodao da je Leposaviću poslao poruku da treba da se“ vadi za ono što je sam uradio“, ali da je ministar ostao dosljedan svom stavu. Premijer je od Leposavića tražio ostavku jer vjeruje da je to najbolji način da ličnim činom pokažu odgovornost.

Podsjetimo, Leposavić je izjavio da će priznati genocid u Srebrenici „kada se to nedvosmisleno utvrdi“, te da je sud u Hagu gdje je suđeno za taj genocid „izgubio svoj legitimitet“.

Među okupljenim građanima bili su i poslanici Demokratskog fronta iz Bara.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još