Proteklog vikenda vakcinisalo se 139 mještana Ostrosa, u Domu zdravlja nezadovoljni odzivom

 Proteklog vikenda vakcinisalo se 139 mještana Ostrosa, u Domu zdravlja nezadovoljni odzivom

U područnoj jedinici ZU Dom zdravlja Bar u Ostrosu proteklog vikenda organizovana je masovna vakcinacija. Tokom subote i nedjelje, u mjesnoj ambulanti ove institucije i u kućnim uslovima vakcinisano je 139 žitelja Ostrosa, kazala je za Portal Bar direktorica barskog doma zdravlja dr Branka Purlija.

„U subotu, 8. maja, vakcinisano je 46 osoba, a dan kasnije njih 93, što je ukupno 139“, precizira dr Purlija, naglasivši da su u masovnoj vakcinaciji učestvovala dva doktora, tri tehničara i vozači, zbog kućnih posjeta.

Dr Purlija kaže da u Domu zdravlja nijesu zadovoljni odzivom, jer Ostros broji oko hiljadu stanovnika.

„Vakcinacija je tekla po planu bez neželjenih efekata. Revakcinacija će za mještane Ostrosa biti organizovana na isti način – naše ekipe će otići u Ostros, kako bi mještanima ovog kraja bila dostupnija zdravstvena zaštita, odnosno vakcinacija i revakcinacija“, zaključila je dr Purlija.

Podsjetimo, u Baru je masovna vakcinacija počela 4. maja, a Barani se mogu vakcinisati na dvije lokacije – u Sportskoj sali Gimnazije „Niko Rolović“ i u Hotelu „Princess“. Za stanovnike Virpazara masovna vakcinacija će biti organizovati ovog vikenda.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još