Prosječna zarada u oktobru 525 eura

 Prosječna zarada u oktobru 525 eura

Foto: Ilustracija

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u oktobru je, prema podacima Monstata, iznosila 525 eura, što je 0,2 odsto više u odnosu na septembar, prenosi Mina business. 

Prosječna neto zarada u oktobru je bila 1,9 odsto viša u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Prosječna bruto zarada u septembru iznosila je 784 eura.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u oktobru u odnosu na septembar pale 0,1 odsto, proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile rast od 0,3 odsto”, navodi se u saopštenju.

Iz Monstata su objasnili da su prosječne zarade bez poreza i doprinosa u oktobru u odnosu na septembar porasle u sektorima poslovanje sa nekretninama 2,7 odsto, saobraćaj i skladištenje 2,2 odsto, vađenje ruda i kamena 1,7 odsto, umjetnost zabava i rekreacija 1,5 odsto, prerađivačka industrija 1,2 odsto, finansijske djelatnosti i osiguranje 0,8 odsto, zdravstena i socijalna zaštita 0,5 odsto, informisanje i komunikacije 0,4 odsto i snabdijevanje vodom, upravljanje otpadom i stručne, naučne i tehničke djelatnosti po 0,2 odsto.

Pad je zabilježen u sektorima poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 6,3 odsto, ostale uslužne djelatnosti 4,3 odsto, obrazovanje dva odsto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 1,2 odsto, građevinarstvo 0,7 odsto, snabdijevanje električnom energijom 0,5 odsto i državna uprava 0,3 odsto.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja