Promjene u menadžmentu AD Barska plovidba – Tršić v.d izvršnog direktora

 Promjene u menadžmentu AD Barska plovidba – Tršić v.d izvršnog direktora

Izvor: Portal Bar, Biljana Dabić

Odbor direktora državne pomorske kompanije “Barska plovidba” za v.d.izvršnog direktora imenovao je Mirsada Tršića, dosadašnjeg Sekretara Skupštine akcionara. Funkciju izvršnog direktora AD Barska plovidba do početka novembra je obavljao Tihomir Mirković kome je istekao mandat.


Odbor direktora Barske plovidbe Mirkovića je imenovao za komercijalnog direktora ovog preduzeća.
Prema podacima iz izvještaja o poslovanju za šest mjeseci ove godine, akumulirani gubitak Barske plovidbe, na kraju juna iznosio je 13,8 miliona eura, dok su dugoročne obaveze kompanije 34,26 miliona eura.
AD Barska plovidba dužna je još oko 40 miliona eura za kupovinu dva broda iz 2012. godine, na koje je Vlada Crne Gore dala garanciju, kao i Vladi oko sedam miliona za do sada plaćene rate.
Dva teretna broda “Bar” i “Budva” kompanija “Barska plovidba” je kupila od kineske “Poly” grupe preko kredita kineske Eksim banke od 46,4 miliona dolara neto, a sa kamatama i ostalim troškovima taj kredit je bruto vrijedio 59,4 miliona dolara.
Podsjetimo, od ovog kredita zaključno sa julom ove godine vraćeno je 14,32 miliona dolara, od čega je kompanija platila 7,57 miliona, a iz državnog budžeta 6,75 miliona dolara. U julskoj rati od dva miliona dolara, kompanija je učestvovala sa svega 245 hiljada dolara. Preostali dio duga od oko 45 miliona dolara, vraćaće se do 2032. godine.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još