Pritvor do 30 dana, uhapšen naoružan u centru Bara

 Pritvor do 30 dana, uhapšen naoružan u centru Bara

 Baraninu D.O. (30), specijalnom povratniku,  u Osnovnom sudu u Baru određen je pritvor do 30 dana, a na teret mu se stavlja krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Barska policija je sprovodeći aktivnosti na pojačanoj kontoli bezbjednosno interesantnih lica u užem gradskom jezgru uhapsila je Baranina D.O. kod kojeg je pronašla pištolj CZ kalibra 9mm sa 15 komada municije u okviru i municiju u ilegalnom posedu.

Na predlog tužilaštva, sudija za istrage mu je odredio pritvor do 30 dana.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da policija hapsi D.O. zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U septembru prošle godine, tokom proslave rođendana, u jednom ugostiteljskom objektu blizu barske rive  D.O.  ispalio je više hitaca iz automatske puške. D.O. je bio na rođendanskoj proslavi kod kumova.

Ubrzo nakon toga  je uhapšen. Postupajući po operativnoj informaciji da je ispred jednog ugostiteljskog objekta došlo do šenlucenja automatskim oružjem, policija je izvršila  pretragu terena i više vozila. Automatsku pušku je policijskim službenicima predalo lice u čijem je vozilu, kako se sumnja, D.O. (29) iz Bara sakrio navedeno oružje.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još