Priređena edukacija zdravstvenih radnika o vakcini protiv Covid-19

 Priređena edukacija zdravstvenih radnika o vakcini protiv Covid-19

Foto: Facebook (ZU Dom zdravlja Bar)

U okviru priprema za početak vakcinacije protiv SARS-CoV-2 u Crnoj Gori, Institut za javno zdravlje upriličio je edukaciju zdravstvenih radnika i saradnika u ZU Dom zdravlja Bar.

„U skladu sa programom edukacije, predstavnici IJZ govorili su o vakcini protiv COVID-a 19 (mRNK, vektorske, inaktivirane), farmakovigilanci, odnosno praćenju mogućih neželjenih događaja nakon vakcinacije, ali i o specifičnosti hladnog lanca i postupak pripreme i aplikacije vakcina“, kazala je u izjavi za Portal Bar specijalista epidemiologije, dr Ljiljana Jovićević.

Edukaciji su prisustvovali timovi izabranih doktora za odrasle, zaposleni u Odsjeku za epidemiologiju, Higijensko-epidemiološke službe, kao i drugi zainteresovani zdravstveni radnici i saradnici.

„Za zdravstvene radnike i saradnike koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju edukaciji, biće omogućeno dobijanje informacija putem on-line edukacije koja će početi od prve polovine februara“, napominje Jovićević, dodajući da će, u skladu sa preporukama sa edukacije, Dom zdravlja Bar izvršiti sve neophodne pripreme u cilju sprovođenja uspješne vakcinacije na teritoriji opštine Bar.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još