Prikupljanje potpisa za smjenu načelnika policije uz podršku političkih partija?

 Prikupljanje potpisa  za smjenu načelnika policije uz podršku političkih partija?

Menadžment Uprave policije  obratio se predsjedniku Vlade Crne Gore prof. dr Zdravku Krivokapiću i ministru unutrašnjih poslova mr Sergeju Sekuloviću  zbog “potrebe da  informišemo o dogadajima koji negativno utiču na rad zaposlenih u Upravi policije”  u cilju iznalaženja rješenja za prevazilaženje trenutnog stanja. Od premijera i ministra, menadžment Uprave policije, očekuje “da ulože napore i na adekvatan način daju podršku za profesionalan rad i djelovanje  policijskih rukovodilaca”.

U obraćanju se navodi:

“U proteklih 30 dana registrovali smo da se u više gradova Crne Gore realizuju aktivnosti na prikupljanju potpisa za smjenu načelnika centara i odjeljenja bezbjednosti i njihovih neposrednih starješina zbog navodnog kršenja ljudskih prava i prekoračenja ovlašćenja. Posebnu težinu ovakvim nastojanjima daju saznanja koja imamo da se aktivnosti u smislu organizovanja i potpisivanja peticija realizuju uz podršku pojedinih partija u vlasti”.

Službenicima policije je dobro poznato mjesto i uloga Uprave policije u sistemu državne uprave i njene nadležnosti.

-Takođe, imamo razvijenu percepciju o organizacionim cjelinama, organima i institucijama koje su zadužene za vršenje kontrole rada i postupanja službenika Uprave policije. Dogadaji koji su registrovani u prethodnom periodu pozitivno svjedoče o sankcionisanju svakog službenika Uprave policije koji se ogriješio o Zakon i prekoračio svoje ovlašćcenje.

Sa pažnjom pratimo dešavanja na terenu i dajemo podršku našim kolegama.

Konstatujemo, da se organizovanjem u političke svrhe navodnih gradjanskih protesta direktno, bez ikakvog razloga stigmatizuju policijski rukovodioci, narušava njihov integritet, policijski ugled, a posebno ističemo i to sto to ima refleksiju i na njihove porodice.

Kvalitet i profesionalnost ovih policijskih službenika najbolje potvrduju njihovi rezultati rada i njihov doprinos u borbi protiv kriminala i očuvanja stabilnog reda i mira, navodi se u obraćanju menadžmenta Uprave policije  dostavljenom premijeru i ministru.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još