Prekidi u napajanju električnom energijom višegodišnji problem mještana Mrkojevića

 Prekidi u napajanju električnom energijom višegodišnji problem mještana Mrkojevića

Foto: mrkojevici.me / Foto Studio Petović

Stanovnici MZ Mrkojevići suočavaju se godinama u kontinuitetu sa prekidima u napajanju električnom energijom, a posljednih nekoliko mjeseci ovaj problem je još učestaliji, prouzrokovan i najmanjim vjetrom ili padavinama.

Predsjednik MZ Mrkojevići Senad Arabelović u saopštenju je naveo da se nerijetko dešava da se prekidi dešavaju više puta u toku dana i noći, i da potraju do sjutrašnjeg dana, odnosno više od deset sati.

„Ovakva dešavanja prouzrokuju velike probleme u svakodnevnom životu naših sugrađana, u zadovoljavanju osnovnih životnih potreba. Takođe prouzrukuju kvarove na električnim aparatima, što dovodi do dodatnih troškova. S tim u vezi Savjet MZ Mrkojevići se prije dvije sedmice zvanično obratio CEDIS-u, kao jedinom nadležnom preduzeću za riješavanje ovog problema, da ukaže na isti, za koji smo sigurni da oni dobro znaju. Do danas nijesmo dobili nikakav odgovor“, navodi se u saopštenju.

Arabelović dodaje i da je poznato da ovo područje broji veliki broj domaćinstava, koji su najvećim dijelom uredni platiše računa za utrošenu električnu energiju.

„Pojedini djelovi elektromreže se nijesu rekonstruisali od same montaže, tj. više od šest decenija, što sigurno predstavlja veliki problem i čija rekonstrukcija bi morala biti prioritet za ovu godinu. Zbog svega navedenog, želimo i ovim putem da informišemo svu javnost vezano za ovaj veliki problem, i nadležnima još jednom ukažemo na isti, kako bi svi dali doprinos u njegovom riješavanju“, navodi se u saopštenju MZ Mrkojevići.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još