Preduzetnica Branka Vukčević – znanje, vještine dekoracije u poslastičarstvu, sve u časopisu „Moya“

 Preduzetnica Branka Vukčević – znanje, vještine dekoracije u  poslastičarstvu, sve u časopisu „Moya“

Specijalizovani časopis “Moya” o slatkoj umjetnosti nastao je od specifične ideje Branke Vukčević da majstorima poslastičarstva, budućim poslastičarima i svim hobistima predstavi i prenese nove tehnike dekoracije. U školama se oskudno uči o dekoraciji u poslastičarstvu, pa je časopis “Moya” veoma koristan budućim poslastičarima, kuvarima.

Branka Vukčević ima deset godina iskustva u poslastičarstvu. Majčinstvo i posao van kuće teško je bilo uskladiti, pa je odlučila da pokrene sopstveni biznis, i svoje znanje i vještine podijeli sa ljubiteljima poslastica i svog zanata. Znajući iz ličnog iskustva koliko poslastičarstvo može omogućiti egzistenciju odlučila je pokrene štampani časopis “Moya” jedinstven u regionu.

Uz finansijsku podršku Opštine Bar,  Branka Vukčević osnovala je firmu “Moja slatka umjetnost”, i iz štampe izlazi časopis “Moya” u kome su tekstovi koji inspirišu, motivišu i edukuju. Inspiraciju daje  kroz članke o praznicima i idejama kako ukrasiti poslastice u tom duhu, motivaciju kroz iskustva vrhunskih majstora, a edukaciju kroz predstavljanje tehnika modelovanja figura i ukrašavanja poslastica.

„Pioniri smo u ovom poslu. Prošla je prva preduzetnička godina. Zadovoljna sam. Mnogo toga je u planu“, kaže Branka Vukčević, glavna i odgovorna urednica časopisa „Moya“.  

Specijalizovani časopis „Moya“ inspiriše, motiviše i edukuje

Epidemija koronavirusa nije zaustavila ambicioznu preduzetnicu koja je posao prilagodila nastaloj situaciji pa časopis izlazi i u digitalnom izdanju. Koliko je interesovanje za stvaralaštvo Branke Vukčević govori podatak da na društvenoj mreži Facebook ima oko 17.500 pratilaca iz Crne Gore i svih krajeva svijeta.  

Branka Vukčević ima deset godina iskustva u poslastičarstvu

Kada govori o planovima, Branka Vukčević navodi edukativne radionice o dekoracijama torti.

Pročitajte još