Predstavnici Društva maslinara Bar na sastanku u Tirani

 Predstavnici Društva maslinara Bar na sastanku u Tirani

Predstavnici Društva maslinara Bar Ćazim Alković i Darko Pekić u srijedu su učestovali na sastanku u Tirani, koji je označio početak implementacije projekta “Jačanje mladih kroz agro preduzetništvo”.

„Projekat se realizuje u okviru Erasmus+ programa Evropske unije koji podržava aktivnosti u oblasti obrazovanja, obuke, mladih i sporta. Na sastanku su prezentovani partneri na projektu iz Austrije, Albanije, Srbije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore, a fokus je bio na predstojećim aktivnostima koje su značajno otežane zbog pandemije COVID 19. Ipak, projektni partneri su se složili da će uložiti dodatne napore kako bi ovaj projekat na pravi način zaživio i predstavljao uspješan primjer regionalne saradnje“-saopštili su iz Društva maslinara.

U okviru projekta, u prvoj polovini 2021. godine, u Baru će biti održana obuka za mlade iz regiona pod nazivom “Razvoj zelenih tehnologija u organskoj poljoprivredi”, a Društvo maslinara Bar se obavezalo da će ovu aktivnost, kao i sve ostale aktivnosti na projektu, adekvatno medijski ispratiti u cilju uključivanja što većeg broja mladih u poljoprivrednu djelatnost.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja