Predsjednik Raičević sastaće se sjutra sa predstavnicima stanara zgrade BHBAU u Ilinu

 Predsjednik Raičević sastaće se sjutra sa predstavnicima stanara zgrade BHBAU u Ilinu

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sastaće se sjutra u podne sa predstavnicima stanara i investitora stambenog objekta BHBAU u naselju Ilino, u cilju rješavanja problema napajanja električnom energijom. Sastanku će prisustvovati i predstavnici Sekretarijata za uređenje prostora i Sekretarijata za imovinu, zastupanje i investicije.

Podsjetimo, stanari jednog ulaza u zgradi BHBAU, ispod željezničkog stajališta u naselju Ilino, prošle sedmice su skoro četiri puna dana bili bez napajanja električnom energijom. U cilju rješavanja ovog problema, stanari su rješenje tražili na različitim adresama, a obratili su se i predsjedniku Opštine Bar Dušanu Raičeviću.

Kako je za Portal Bar istakao predsjednik Raičević, tom prilikom predstavnici Opštine bliže će se upoznati sa problematikom, istakavši da u konkretnom slučaju postoji dosta neriješenih problema, ali i dugovanja od strane investitora, za iznos koji je definisan ugovorom o naplati komunalija.

Problem napajanja objekta električnom energijom usko je vezan sa izgradnjom Ulice 13 i izgradnjom trafostanice.

„Opština Bar je isplatila sredstva za eksproprijaciju zemljišta, raspisali smo tender i zaključili ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem, koji treba da počne radove na nastavku Ulice 13, koja treba da se izgradi paralelno s prugom do stajališta u Ilinu. To je investicija vrijedna više od 400.000 eura. Imovinsko-pravni odnosi, međutim, nijesu u potpunosti riješeni. Željeznička infrastruktura u kontinuitetu pola godine „zateže“. Bili smo u intenzivnoj komunikaciji sa resornim Ministarstvom finansija i pokušavali smo da tu problematiku riješimo“, ističe za Portal Bar Dušan Raičević.

Što se tiče trafostanice, problematika je, kako dodaje, malo veća.

„Naime, izvođača nije ispoštovao ono što su DUP-om definisani parametri i pokušava da odgovornost prebaci na Opštinu, kako bi se legalizovao bespravno izgrađen objekat“, ističe predsjednik Opštine Bar.

On kaže da razumije stanare i da mu je žao što oni ispaštaju, te da će problem naših sugrađana svakako biti riješen.

„Obaveza investitora je bila da obezbijedi uredno snabdijevanje električnom energijom stambenih objekata, a objekti se još vode kao građevinski objekti i takav je priključak na eektro mrežu. To pitanje treba da se riješi sa CEDIS-om. Svi problemi, u ovom trenutku, leže u dvorištu investitora“, zaključio je Raičević.

Predstavnici stanara u zahtjevu koji je dostavljen kabinetu predsjednika Raičevića i u koji je Portal Bar imao uvid ističu da se „zbog neadekvatnog priključka na elektro mrežu i nepostojanja planirane trafostanice, svakodnevno suočavaju sa problemom prekida napajanja električnom energijom, učestalim nestajanjem jedne faze, slabog napona i slično, što dovodi do kvarova na našim uređajima i u najgorem scenariju može dovesti do požara na električnim instalacijama“.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još