Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević obišao pješačku stazu na Volujici

 Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević obišao pješačku stazu na Volujici

Foto: Screenshot (Opština Bar Facebook)

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević obišao je markiranu pješačku stazu na Volujici, sa članovima Izviđačkog odreda „24. novembar“ i Planinarskim klubom „Rumija“.

Raičević je podsjetio da je Opština Bar ove godine otkazala sve manifestacije koje se inače organizuju u susret Danu Opštine Bar, zbog trenutne epidemiološke situacije, te da ga je zaista obradovao poziv da sa barskim izviđačima i planinarima obiđe novomarkiranu pješačku stazu na brdu Volujica.

„Kao što smo najavili prije nekoliko dana, prije svega zbog trenutne epidemiološke situacije u našem gradu i Crnoj Gori, odlučili smo se prije svega da odgovorno sagledamo situaciju i otkažemo sve prateće manifestacije koje su bile organizovane u susret proslavi Dana Opštine Bar. Međutim, na naše zadovoljstvo, neizostavni učesnici svih svečanosti do sada organizovanih u čast danu opštine, izviđači, su nas obradovali pozivom da danas sa njima obiđemo novu planinarsku rutu na brdu Volujica i da time krunišemo jednu sjajnu aktivnost koju je pokrenula naša turistička organizacija u saradnji sa Planinarskim klubom „Rumija““, kazao je Raičević u izjavi za RTCG.

On je istakao da je tokom ove godine Planinarski klub „Rumija“, na osnovu ugovora potpisanog sa Turističkom organizacijom Bar, markirao preko 160 kilometara planinarskih staza.

„Time smo potvrdili da Bar ima zaista puno neotkrivenih bogatstava. Trenutna situacija sa Kovidom-19 nas je podstakla da se više okrećemo prirodi, planinarenju i danas smo tim povodom ovdje. Zaista me raduje činjenica da smo obišli dobro markiranu stazu i bili u prilici da se uvjerimo da je ovo jedna promotivna tura koju će mnogi naši sugrađani istražiti u narednim danima“, naveo je Raičević.

Sa vrha Volujice, kaže Raičević, naši sugrađani imaju sjajnu panoramu opštine, a sa druge strane pogled ka pučini.

„Ovo je fenomenalna lokacija koja je na dohvat ruke mnogim Baranima, a udaljena je ne više od 30 minuta hoda od centra grada“, kaže Raičević.

Predsjednik Opštine podsjetio je da Izviđački odred „24. novembar“ ove godine slavvi značajan jubilej – 45 godina od osnivanja.

„Četrdeset pet godina za jednu organizaciju predstavlja značajan jubilej. Članovi ovog odreda su sastavni dio društveno-političkog života našeg grada i neizostavni dio svih proslava koje su do sada organizovane u susret Danu Opštine. Sa zadovoljstvom mogu da istaknem da sam danas ponovo izvuđač kao što sam bio devedesetih godina, kada sam prvi put sa istim ovim ljudima išao na radni zadatak na poligon sa druge strane Volujice. Upravo danas evociraju se neke uspomene i radne tačke. Za mene su to zaista sjajne uspomene. Mislim da je onaj ko je jednom izviđač – uvijek izviđač“, zaključio je Dušan Raičević.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja