Predsjednica SO Bar mr Milena Božović – Bar, grad jednakih šansi za sve građane

 Predsjednica SO Bar mr Milena Božović – Bar, grad jednakih šansi za sve građane

Predsjednica Skupštine Opštine Bar Milena Božović otvorila je svečanu sjednicu SO Bar uz podsjećanje da se danas obilježava 77 godina od oslobođenja Bara. Dan Opštine Bar obilježava se u znak sjećanja na 24. novembar 1944. godine, na dan konačne slobode grada u Drugom svjetskom ratu.

„Dan konačne slobode grada. Svim građanima čestitam Dan opštine – 24.novembar“, kazala je Božović, dodajući da se današnja sjednica, usled pandemije koronavirusa održava bez zvanica sa strane.

Božović se podsjetila svih koji su svoje živote dali za slobodarske i antifašističke ideale i time zaslužili vječni pomon i poštovanje.

„Na nama je da Bar vodimo putem prosperiteta, da gradimo moderan grad, jednakih šansi za sve njegove građane“, kazala je Božović.

Predsjednica SO Bar je kazala da pandemija nije omela Skupštinu opštine Bar da redovno zasjeda i usvaja bitne odluke koje u konačnom imaju za cilj razvoj i sveukupni prosperitet Bara pa je u tom pravcu u proteklih godinu dana održano šest sjednica sa oko 90 odluka koje su usvojene.

„Građani danas imaju uvida putem zvaničnog opštinskog sajta u sve predloge Odluke i usvojene Odluke. Postoji kvalitetna saradnja sa nevladinim sektorom. Omogućili smo građnima da prate zasjedanja putem video prenosa- uživo, uz radio prenos“, kazala je Božović i podsjetila da je kabinet predsjednice SO Bar otvoren tokom cijele godine za sve sugrađane, ponedeljkom, utorkom i četvrtkom gdje su građani u mogućnost da putem sugestija, predloga, ukažu na problem sa kojima se susreću.

„Cilj koji postavljam za sledeću godinu je povećanje transparentnosti rada Skupštine Opštine i aktivno uključivanje građana u donošenje odluka koje svima nama determinišu život. Jedino zajedno možemo stvarati bolje uslove za ljepši i moderniji grad“, kazala je Božović.

Povodom Dana opštine Bar telegrame čestitki uputili su predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Zdravko Krivokapić, predsjednik skupštine Aleksa Bečić…

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još