Predsjednik opštine Ulcinj i četiri funkcionera braniće se sa slobode, Nrekić nezakonito zaposlio 99 radnika

 Predsjednik opštine Ulcinj i četiri funkcionera braniće se sa slobode, Nrekić nezakonito zaposlio 99 radnika

Foto: Suzana Ganić

PredsjednikOpštine Ulcinj Ljoro Nrekić i njegovi saradnici koji su danas  uhapšeni   zbog sumnje za partijsko zapošljavanje,  braniće se sa slobode.

Osim Nrekića danas su uhapšeni: načelnik Komunalne policije Miljazim Mustafa, načelnik Službe zaštite Saubih Mehmeti, sekretar za Komunalne djelatnosti Mustafa Gorana i šef ulcinjskog DPS-a i sekretar za finansije Sead Osmanović,

Nakon što su cijeli dan proveli u policiji, i u kasnim posle podnevnim satima privedeni u Osnovno državno tužilaštvo, nakon što ih je tužilac saslušao,  Nrekiću i njegovim saradnicima nije određeno tužilačko zadržavaje.  Svi se terete za nesavjestan rad u službi.

 Nrekić se sumnjiči da je prošle godine bez saglasnosti ministarstva finansija omogućio nezakonito zapošljavanje u Opštni Ulcinj čime je budžet opštine Ulcinj oštećen za preko 320.000 eura koliko su iznosile plate zaposlenih za deset  mjeseci

Funkcioner DPS-a se tereti da je u kabinetu opštine zaposlio 11 ljudi, a za ostale dao saglasnost da se angažuju po Ugovoru o privremenim i povremenim poslovima u opštinskim službama i to za poslove iz redovne nadležnosti tih organa.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još