„Pozivamo sve vjernike na poštovanje danas donijetih mjera“

 „Pozivamo sve vjernike na poštovanje danas donijetih mjera“

Foto: MCP

Mitropolija crnogorsko-primorska i Eparhija budimljansko-nikšićka SPC pozvale su sve vjernike na poštovanje danas donijetih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela, iako to tijelo, kako navode, ne pokazuje minimum osjećaja za duhovne potrebe ljudi.

@Ovo su očigledno dani velikih društvenih i zdravstvenih iskušenja, ideoloških i medijskih uznemiravanja i lutanja, pa to vidimo kao dodatni razlog da mi kao hrišćani na prvom mjestu svjedočimo mir i strpljenje po svakom mogućem pitanju“, navodi se između ostalog u saopštenju MCP.

Uprkos činjenici da, kako se navodi, „NKT – državno tijelo koje rukovodi društvenim životom Crne Gore u vrijeme pandemije, ne pokazuje minimum osjećaja za duhovne potrebe ljudi, nego dozvoljava rad trgovinskih i ugostiteljskih objekata, a zabranjuje učešće vjernicima u hramovnim bogosluženjima, ipak pozivamo sve vjernike na poštovanje danas donijetih mjera“.

„Jer od selektivne pravde NKT-a i njegovog ignorisanja života Crkve, gore bi bilo pokazivati nered i bezvlašće u vrijeme ove opake bolesti“, stoji u saopštenju, gdje se dodaje da je Crkva od početka epidemije pozivala na poštovanje zdravstvenih mjera i sprovodila ih koliko god je to bilo moguće.

„U ovim danima naročito se molimo za ljekare i sve zdravstvene radnike u Crnoj Gori, koji svojom žrtvenom ljubavlju svima nama postaju obrazac ljudskosti i života po Božijoj nauci“, navedeno je, između ostalog, u saopštenju.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja