Povodom početka sanacionih radova operativne obale Volujica, u posjeti Luci Bar ministar Bojanić

 Povodom početka sanacionih radova operativne obale Volujica,  u posjeti Luci Bar ministar Bojanić

Ministar  kapitalnih investicija  Mladen Bojanić danas će posjetiti Luku Bar, povodom ozvaničenja početka sanacionih radova konstrukcije operativne obale Volujice, potvrđeno je Portalu Bar u ovom preduzeću.

To je drugi  segment investiranja u Luci Bar  vezan za infrastrukturu u skladu sa investicionim planom iz 2019.godine sa ciljem minimalizacije ograničenja efikasnosti poslovanja i ispunjenja preduslova za dalji razvoj djelatnosti, kao i povećanja stepena iskorišćenosti postojećih i razvoj novih kapaciteta. Ukupna vrijednost investicionih ulaganja u pomenutom periodu  je oko 10 miliona eura.

Posljednjih dana avgusta  prošle godine  potpisan je ugovor za izvođenje radova na sanaciji operativne obale Volujica. Ugovor je vrijedan oko 5.000.000 eura.

Iz Luke Bar ranije su pojasnili da na objekatu operativne obale, zbog uticaja agresivne sredine i perioda eksplatacije registrovana su određena oštećenja koja zahtjevaju sanaciju, odnosno rekonstrukciju. Za terminal Volujica sa stanovišta onoga što je trenutno stanje u Luci, kapaciteti i budući planovi, su vezani procentualno najveći dijelovi godišnjeg pretovara i u tome je najveća dimenzija važnosti navedenog projekta.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još